Image 1
Image 2

COVID LA SATU MARE

40 de cazuri pe zi în ultima săptămână

DSP Satu Mare ne informează că sindromul respirator cu SARS-CoV-2, chiar dacă nu mai reprezintă o urgenţă de sănătate publică de importanţă internaţională, este supravegheat în continuare...
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

… în vederea estimării severităţii acestuia, stabilirea caracteristicilor clinico-epidemiologice, într-o abordare integrată în cadrul supravegherii epidemiologice a infecţiilor respiratorii acute.

În momentul de faţă, în judeţul nostru, intensitatea infecţiei COVID-19 este scăzută, cu o răspândire locală şi o incidenţă de 0,91 la numărul de locuitori ai judeţului.

Numărul de cazuri confirmate pozitiv este în creştere, de la 254 de cazuri în săptămâna 11.09-17.09.2023, la 347 cazuri confirmate pozitiv în săptămâna 25.09-01.10.2023, cu o frecvenţă de aproximativ 40 de cazuri pe zi. Datorită acestei situaţii, spitalele au început să ia măsuri de prevenţie în privinţa pacienţilor, aparţinătorilor, precum şi a personalului medical.

Masca de protecţie devine obligatorie pentru toate persoanele care au acces atât in ambulator, cât şi in spital , timpul de vizită şi numărul persoanelor care pot vizita un pacient se reduc.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with