Image 1
Image 2

MINISTERUL SĂNĂTĂȚII

Raport săptămânal: Situația pacienților COVID-19 la ATI și evoluția virozelor respiratorii în România

Ministerul Sănătăţii a informat, marţi, 20 februarie, că 263 de persoane cu COVID-19 sunt internate în unităţile sanitare de profil.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Potrivit Ministerului Sănătăţii, la ATI sunt internaţi 18 pacienţi.

 

Din totalul pacienţilor internaţi, 42 sunt minori, 41 fiind trataţi în secţii şi unul la ATI.

 

În săptămâna 12 – 18 februarie, au fost raportate de Institutul Naţional de Sănătate Publică 21 de decese – 11 bărbaţi şi zece femei.

 

Două decese au fost înregistrare la categoria de vârstă 60-69 de ani, zece la categoria de vârstă 70-79 de ani şi nouă la categoria de vârstă peste 80 de ani.

 

Toţi pacienţii decedaţi prezentau comorbidităţi, iar opt erau vaccinaţi anti-COVID.

 

De menționat că până în prezent, 68.881 de persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS-CoV-2 au decedat în ţara noastră.

 

În ce privește numărul de viroze respiratorii, acesta s-a stabilizat, a dat asigurări ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, săptămâna trecută. ”Este aproape identic cu cel din săptămâna precedentă, iar numărul de cazuri de gripă a scăzut cu circa 15%, așa că, opinia mea este că va începe scăderea numărului de cazuri, de viroze respiratorii, în general, de gripă s-a și întâmplat deja”, a declarat Rafila la Digi24.

 

„În momentul în care restricțiile pentru COVID-19 s-au ridicat, implicit, și gripa și-a arătat adevărata față, pe de o parte. Pe de altă parte, 2-3 ani fără infecții gripale, practic, au dus și la o scădere a imunității, în general, în populație împotriva virusului gripal, pentru că oamenii nu s-au întâlnit cu acest virus”, a adăugat totodată ministrul Rafila.

 

CITEȘTE ȘI:

7 cazuri de COVID pe zi, la Satu Mare

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with