Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Sugar in stare grava dupa ce a ingerat accidental permanganat de potasiu

Sigla Informatia Zilei
O fetita in varsta de 7 saptamani din Satu Mare a fost adusa in cursul diminetii de azi, 15 mai, la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Judetean Satu Mare dupa ce a ingerat accidental, permanganat de potasiu, o substanta chimica utilizata ca dezinfectant.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

O fetita in varsta de 7 saptamani din Satu Mare a fost adusa in cursul diminetii de 15 mai, la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Judetean Satu Mare dupa ce a ingerat accidental, permanganat de potasiu, o substanta chimica utilizata ca dezinfectant. Din relatarile apartinatorilor, in timpul pregatirii pentru baia copilului, o parte din substanta s-a varsat accidental in cavitatea bucala a bebelusului provocandu-i arsuri la nivelul mucoaselor.

Fetita a fost dusa de parinti mai intai la medicul de familie, care a solicitat ambulanta, iar in cel mai scurt timp posibil a ajuns la UPU.

“Odata ajuns in cadrul unitatii nostre, pacientul a fost preluat de echipa medicala de la UPU, s-a instituit tratamentul specific in regim de urgenta si s-au luat toate masurile pentru  asigurarea functiilor vitale, inclusiv intubarea sugarului. Totodata a fost solicitat un elicopter pentru transferul sugarului la Clinica de Pediatrie din Cluj” a declarat  purtatorul de cuvant al SJU Satu Mare, Constantin Demian.

Micuta a fost preluata de elicopterul SMURD marti in jurul orei 15.30 – 16.00.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

ASIGURAREA DE SĂNĂTATE ÎN GERMANIA

Germania introduce CT-ul cardiac în beneficiile asigurărilor de sănătate

Germania introduce acoperirea tomografiei computerizate (CT) cardiace în beneficiile asigurărilor de sănătate, o măsură importantă care ar putea inspira implementarea similară în România pentru îmbunătățirea diagnosticului bolilor de inimă. Cât de importantă credeți că este introducerea tehnologiei CT cardiac în beneficiile asigurărilor de sănătate și ar trebui să fie această măsură implementată și în România pentru a îmbunătăți diagnosticul și tratamentul bolilor de inimă?