Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

ASIGURAREA DE SĂNĂTATE ÎN GERMANIA

Germania introduce CT-ul cardiac în beneficiile asigurărilor de sănătate

Germania introduce acoperirea tomografiei computerizate (CT) cardiace în beneficiile asigurărilor de sănătate, o măsură importantă care ar putea inspira implementarea similară în România pentru îmbunătățirea diagnosticului bolilor de inimă. Cât de importantă credeți că este introducerea tehnologiei CT cardiac în beneficiile asigurărilor de sănătate și ar trebui să fie această măsură implementată și în România pentru a îmbunătăți diagnosticul și tratamentul bolilor de inimă?
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În Germania, o nouă lege marchează un progres semnificativ în domeniul sănătății: tomografia computerizată (CT) cardiacă este acum inclusă în pachetul de beneficii acoperit de asigurările de sănătate. Această schimbare vine în sprijinul pacienților cu boala coronariană (CHD), o afecțiune în care arterele inimii se calcifiază, crescând riscul unui atac de cord.

 

 

CT cardiacă este recunoscută drept standardul de aur în diagnosticarea afecțiunilor inimii. Până recent, costurile acestei proceduri, de aproximativ 500 de euro, nu erau acoperite de asigurările de sănătate statutare. Acum, odată cu noua reglementare, pacienții din Germania vor beneficia de această investigație vitală fără a suporta costurile.

 

 

Boala coronariană se caracterizează prin calcificarea arterelor coronare, ceea ce poate conduce la obstrucționarea fluxului de sânge către mușchiul inimii. Simptomele includ dificultăți de respirație, scădere a tensiunii arteriale, puls crescut, paloare, transpirații, greață și anxietate, culminând în cel mai rău caz cu riscul unui atac de cord.

 

 

CT-ul inimii oferă o imagine detaliată a arterelor coronare și a modificărilor acestora, permițând detectarea timpurie a depozitelor periculoase. Profesorul cardiolog Dr. Axel Schmermund subliniază avantajele acestei tehnologii, care permite nu doar identificarea plăcilor, ci și analiza naturii acestora, conducând la un tratament proactiv și eficient. Un alt beneficiu major al CT-ului cardiac este că nu necesită intervenție invazivă în organism, spre deosebire de cateterizarea cardiacă.

 

 

Scanarea CT este recomandată în special în stadiile incipiente ale bolii coronariene, atunci când pacientul prezintă simptome și există suspiciunea de îngustare a arterelor coronare. Prof. dr. Konstantin Nikolaou, Președintele Societății Germane de Raze X, recomandă CT-ul cardiac ca metodă imagistică de primă alegere în cazul suspiciunii de CHD cronică.

 

 

Această evoluție pozitivă din Germania ar putea servi drept un exemplu valoros și pentru România, unde introducerea unor astfel de măsuri ar putea îmbunătăți semnificativ diagnosticarea și tratamentul bolilor de inimă, oferind pacienților acces la tehnologii medicale de ultimă oră.

 

 

Cât de importantă credeți că este introducerea tehnologiei CT cardiac în beneficiile asigurărilor de sănătate și ar trebui să fie această măsură implementată și în România pentru a îmbunătăți diagnosticul și tratamentul bolilor de inimă?”

 

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns