Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Satu Mare:Candidaţii UDMR fac doar promisiuni pe care le pot realiza

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Kelemen Hunor a venit la Satu Mare sa-i sustina pe candidatii UDMR
Kelemen Hunor a venit la Satu Mare sa-i sustina pe candidatii UDMR

“Avem nevoie de fiecare sătărean pentru a continua munca împreună”

 

Timp de două zile, Kelemen Hunor, președintele organizației centrale a UDMR a fost prezent la diverse manifestări organizate în județ, cu scopul de a-i susține pe candidații formațiunii la diverse funcții în alegerile locale din 10 iunie.

Cu acest prilej, marți, 5 iunie, la sediul UDMR din Satu Mare a avut loc o conferință de presă, la care, alături de liderul Uniunii au fost prezenți și candidații pentru cele mai importante funcții la nivel municipal și județean.

După ce, Csehi Árpád Szabolcs, președintele Consiliului Județean Satu Mare, candidat pentru cel de al doilea mandat în funcție i-a salutat pe invitați, Kelemen Hunor a afirmat că prin prezența sa personală dorește să-i sprijine în primul rând pe cei doi politicieni care candidează pentru cele mai înalte funcții din județ, Csehi Árpád Szabolcs și Ilyés Gyula, precum și pe toți ceilalți membri ai Uniunii, care doresc să muncească pentru binele comunității.

Liderul a arătat că, în cei doi ani și jumătate cât timp s-a aflat UDMR la guvernare, precum și pe tot parcursul celor 4 ani ai acestui mandat, partidul a susținut comunitățile, pentru a se putea dezvolta chiar și pe vreme de criză. “Peste tot unde avem candidați, la ora actuală se știe că nu există altă alternativă decât să muncim și să construim” – spunea Kelemen, prezentând realizările lui Ilyés și ale lui Csehi.

A arătat că primarul candidat pentru cel de al treilea mandat, în cei 8 ani la cârma orașului a reușit să facă tot ce nu s-a făcut înainte, iar în ce-l privește pe președintele Consiliului Județean, care țintește al doilea mandat a relatat că nu există o microregiune, o localitate din județ, unde să nu fi început, să nu fi construit ceva pentru îmbunătățirea condițiilor de viață a localnicilor.

“Ei sunt prezenți în comunitate, cunosc nevoile oamenilor și nu privesc realitatea din aer, de la distanță, cum fac mulți alți candidați”- i-a caracterizat liderul. A scos în evidență faptul că Satu Mare a realizat investiții în mod cât se poate de vizibil în valoare de 740 milioane lei din fonduri obținute de la Guvern, sistemul sanitar, de exemplu, cunoscând o dezvoltare fără precedent în zonă. Privind campania UDMR, Kelemen a arătat că au evitat să facă o campanie negativă, deoarece oamenii nu au nevoie de o propagandă agresivă.

 

Ilyés Gyula vrea să ducă o campanie curată până la capăt

 

Primarul Ilyés Gyula, cu ajutorul unor grafice a prezentat rezultatele ultimilor 8 ani, pe care se bazează și planurile sale pentru următorul mandat, vrând să atragă și în viitor fonduri, care să asigure dezvoltarea municipiului. La Satu Mare a fost realizată cea mai mare investiție din viața orașului, fiind reabilitată toată rețeaua de apă și canalizare, cu tot ce implică aceasta, fiind atrase 50 milioane euro fonduri nerambursabile.

De asemenea, cifrele dovedesc că au fost construite semnificativ mai multe drumuri și parcări decât înainte, iar activitatea culturală a Sătmarului se remarcă la nivel național sau chiar și peste hotare. Au fost atrași investitori străini, care au creat și vor crea și în viitorul apropiat și mai multe locuri de muncă, Satu Mare aflându-se printre primele 15 orașe din țară, privind indicatorii nivelului de trai al populației. Însă, în campanie electorală mulți caută să denigreze realizările, dar voturile obținute prin promisiuni deșarte se vor întoarce împotriva comunității.

“Noi promitem doar ceea ce se poate realiza, dar ceea ce spunem vom și face, iar deciziile electoratului vor fi determinante pentru comunitate. În tot acest timp noi am dus o campanie electorală curată, cinstită și pozitivă, și nu vom proceda altfel nici acum, în ultima săptămână a campaniei electorale. Deși avem informații care arată că, contracandidații vor încerca în zilele următoare să deruteze populația, noi credem înțelepciunea sătmărenilor și în faptul că vor decide doar ținând cont de ceea ce cred ei despre candidați și îi încurajăm ca duminică să dea voce propriei lor voințe” – a arătat candidatul.

 

Csehi Árpád și-a respectat promisiunile făcute cu 4 ani în urmă

 

După cum spunea președintele Consiliului Județean Csehi Árpád Szabolcs, primarul Ilyes a adus o finanțare de 50 milioane euro, roadele căreia vor începe să se vadă abia în anii următori. Cât despre realizările sale proprii în fruntea Consiliului Județean, Csehi a afirmat: “Nu am promis prea multe în urmă cu 4 ani, dar ceea ce am promis, am și făcut, poate chiar cu mult mai mult. Acestea nu sunt realizările mele exclusive, sunt ale întregii echipe cu care am conlucrat, indiferent de naționalitate, sau chiar de apartenență politică și această muncă vrem să continuăm și pe mai departe”.

A arătat pe scurt, tot ce s-a făcut în județ în ultimii 4 ani sub conducerea sa, defalcat pe microregiuni, în domeniul infrastructurii, a culturii, turismului, reabilitarea numeroaselor monumente arhitecturale din județ, printre care și Castelul Karoly, care este de importanță majoră, dar nu a fost neglijată nici asigurarea unor condiții atractive pentru investitori, fiind astfel create noi locuri de muncă peste tot în județ. Tot în acest scop, zilele următoare va fi inaugurat și Incubatorul de afaceri la Satu Mare.

În încheiere, cei doi candidați și-au exprimat speranța, că și contracandidații lor vor accepta provocarea la o dezbatere publică, lansată de posturile locale de televiziune.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns