În România, supa de găluște cu ficăței ar putea fi considerată o adaptare a rețetelor tradiționale de supă de găluște, integrând bogăția de arome a ficatului de pui. Această variantă subliniază abilitatea bucătăriei românești de a se adapta și de a inova, păstrând în același timp respectul față de tradiție și ingredientele locale.
Ingrediente:
– 4 ficăţei de pui,
– un ou,
– 2 linguri de făină,
– pesmet alb – cât este necesar pentru a forma galuştele,
– pătrunjel verde,
– 3 morcovi,
– o rădăcină de pătrunjel,
– o linguriţă de ceapă răzuită,
– sare, piper, bază pentru mâncăruri.
– Ca baza pentru supă se prepară fie o supă de oase, fie din 3-4 cubuleţe de supă de găină.
Mod de preparare:
Se prepară baza pentru supă ori din oase şi zarzavaturi, ori din cubuleţe de supă. Ficăţeii curăţaţi se zdrobesc, se amestecă cu făina, oul, şi pesmetul şi se lasă să stea puţin. Ceapa şi zarzavaturile se călesc uşor într-un pic de ulei, totul se stinge cu circa 2 litri de supă de carne. Când zarzavaturile sunt aproape fierte, cu o lingură se formează galuştele. Dacă doriţi să scoateţi pătrunjeii verzi din supă, ele se fierb legaţi, dar dacă le place la toţi cei care vor servi, frunzele se mărunţesc şi se presare de asupra supei.
Fii primul care comentează