Image 1
Image 2

SUPĂ

Supă de galuşte cu ficăţei

Supă de galuste cu ficatei
Supa de găluște cu ficăței este o variantă regională a supei de găluște tradiționale, adăugând o notă distinctă și o bogăție de aromă prin utilizarea ficățeilor de pui. Aceasta rețetă îmbină elemente clasice ale bucătăriei casnice cu inovații locale, oferind o mâncare reconfortantă și hrănitoare.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În România, supa de găluște cu ficăței ar putea fi considerată o adaptare a rețetelor tradiționale de supă de găluște, integrând bogăția de arome a ficatului de pui. Această variantă subliniază abilitatea bucătăriei românești de a se adapta și de a inova, păstrând în același timp respectul față de tradiție și ingredientele locale.

 

 

Supă de galuste cu ficatei
Supă de galuste cu ficatei

 

 

Ingrediente:

– 4 ficăţei de pui,

– un ou,

– 2 linguri de făină,

– pesmet alb – cât este necesar pentru a forma galuştele,

– pătrunjel verde,

– 3 morcovi,

– o rădăcină de pătrunjel,

– o linguriţă de ceapă răzuită,

– sare, piper, bază pentru mâncăruri.

– Ca baza pentru supă se prepară fie o supă de oase, fie din 3-4 cubuleţe de supă de găină.

 

 

 

 

Mod de preparare:

Se prepară baza pentru supă ori din oase şi zarzavaturi, ori din cubuleţe de supă. Ficăţeii curăţaţi se zdrobesc, se amestecă cu făina, oul, şi pesmetul şi se lasă să stea puţin. Ceapa şi zarzavaturile se călesc uşor într-un pic de ulei, totul se stinge cu circa 2 litri de supă de carne. Când zarzavaturile sunt aproape fierte, cu o lingură se formează galuştele. Dacă doriţi să scoateţi pătrunjeii verzi din supă, ele se fierb legaţi, dar dacă le place la toţi cei care vor servi, frunzele se mărunţesc şi se presare de asupra supei.

 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Omurice: Omeletă Japoneză cu orez

Omurice: Omeletă Japoneză cu orez

Există două povești despre adevărata origine și crearea acestui fel de mâncare neobișnuit de fuziune. Unul susține că a fost creat în Tokyo ca un fel de mâncare pregătit rapid pentru a hrăni personalul restaurantului. Cu toate acestea, cealaltă poveste spune că, de fapt, a fost inventat în Osaka ca o masă special concepută pentru un anumit client care putea mânca doar alimente ușoare.