Image 1
Image 2
Acasa

File de cod mediteranean

File de cod mediteranean
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

File de cod mediteranean

Temperaturile ridicate trebuie să însemne, într-o alimentaţie sănătoasă, mese şi meniuri uşoare. Pentru că ne aflăm în plină vară vă propunem o astfel de reţetă.

Ingrediente necesare pentru file de cod mediteranean:

500g. file de cod alaska
4 nectarine coapte
1 grapefruit
1 ceapă roşie mică
1 ardei iute (chili)
1 linguriţă miere
rozmarin mărunţit
busuioc
piper
sare
pătrunjel sau frunze de busuioc, pentru ornat

Mod de preparare:

Nectarinele se curata de coaja, pulpa se desprinde de pe sambure si se taie cubulete. Feliile de grapefruit se curata de pielita interioara, astfel incat sa ramana pulpa. Sucul care se scurge se pastreaza intr-un vas. Pulpa de grapefruit se taie bucatele. Ceapa se curata si se toaca marunt, se amesteca cu grapefruit -ul si cu bucatelele de nectarine.

Pestele se spala, se usuca, se sareaza, se pipereaza din plin si se frige cateva minute intr-o tigaie teflonata in putin ulei de masline.

Busuiocul si rozmarinul se amesteca cu sucul de grepfruit, se mai stoarce sucul de la inca o nectarina, se adauga putina sare,chili si o lingurita de miere , se amesteca bine si rezulta un sos delicios.

Codul se aseaza pe un platou de servit, se adauga peste el amestecul de fructe si se stropeste cu sos.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

RETETE PENTRU REVELION

Știucă umplută

Am găsit o știucă frumoasă, de 2,7 kg, nu am stat pe gânduri, am luat-o imediat. Direct de la sursă, de la Fish Market de pe Bdul. Cloșca, proaspătă, a fost o adevărată mană cerească. Păcat ca nu am găsit mai multe. Am luat și un șalău micuț, de aproape 1 kg, caraș mare, cam la 1 kg bucată, dulce și gustos (3 bucăți) și 3 novaci mari, de 6 kilograme bucata. Bună marfă și mai ales, extrem de proaspătă.

RETETA DE POST

Laște cu varză proaspătă, ca in Ardeal

Aceste paste de casă cu varză călită sunt specifice perioadei de post, la noi, în Ardeal. Îmi amintesc că bunica mea pregătea acest fel de mâncare miercurea sau vinerea și niciodată nu simțeam lipsa cărnii, pentru că îmi plăcea foarte mult. E o rețetă foarte simplă, se poate face atât cu paste de casă, dar și cu paste din comerț. Dacă folosiți paste din comerț, este important să verificați lista de ingrediente, să nu conțină ou. Firește, asta contează doar dacă vă interesează ca rețeta să rămână una de post.

Cart