Temperaturile ridicate trebuie să însemne, într-o alimentaţie sănătoasă, mese şi meniuri uşoare. Pentru că ne aflăm în plină vară vă propunem o astfel de reţetă.
Ingrediente necesare pentru file de cod mediteranean:
500g. file de cod alaska
4 nectarine coapte
1 grapefruit
1 ceapă roşie mică
1 ardei iute (chili)
1 linguriţă miere
rozmarin mărunţit
busuioc
piper
sare
pătrunjel sau frunze de busuioc, pentru ornat
Mod de preparare:
Nectarinele se curata de coaja, pulpa se desprinde de pe sambure si se taie cubulete. Feliile de grapefruit se curata de pielita interioara, astfel incat sa ramana pulpa. Sucul care se scurge se pastreaza intr-un vas. Pulpa de grapefruit se taie bucatele. Ceapa se curata si se toaca marunt, se amesteca cu grapefruit -ul si cu bucatelele de nectarine.
Pestele se spala, se usuca, se sareaza, se pipereaza din plin si se frige cateva minute intr-o tigaie teflonata in putin ulei de masline.
Busuiocul si rozmarinul se amesteca cu sucul de grepfruit, se mai stoarce sucul de la inca o nectarina, se adauga putina sare,chili si o lingurita de miere , se amesteca bine si rezulta un sos delicios.
Codul se aseaza pe un platou de servit, se adauga peste el amestecul de fructe si se stropeste cu sos.
Fii primul care comentează