Image 1
Image 2

File de cod mediteranean

File de cod mediteranean
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

File de cod mediteranean

Temperaturile ridicate trebuie să însemne, într-o alimentaţie sănătoasă, mese şi meniuri uşoare. Pentru că ne aflăm în plină vară vă propunem o astfel de reţetă.

Ingrediente necesare pentru file de cod mediteranean:

500g. file de cod alaska
4 nectarine coapte
1 grapefruit
1 ceapă roşie mică
1 ardei iute (chili)
1 linguriţă miere
rozmarin mărunţit
busuioc
piper
sare
pătrunjel sau frunze de busuioc, pentru ornat

Mod de preparare:

Nectarinele se curata de coaja, pulpa se desprinde de pe sambure si se taie cubulete. Feliile de grapefruit se curata de pielita interioara, astfel incat sa ramana pulpa. Sucul care se scurge se pastreaza intr-un vas. Pulpa de grapefruit se taie bucatele. Ceapa se curata si se toaca marunt, se amesteca cu grapefruit -ul si cu bucatelele de nectarine.

Pestele se spala, se usuca, se sareaza, se pipereaza din plin si se frige cateva minute intr-o tigaie teflonata in putin ulei de masline.

Busuiocul si rozmarinul se amesteca cu sucul de grepfruit, se mai stoarce sucul de la inca o nectarina, se adauga putina sare,chili si o lingurita de miere , se amesteca bine si rezulta un sos delicios.

Codul se aseaza pe un platou de servit, se adauga peste el amestecul de fructe si se stropeste cu sos.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Rawon, supa de carne clasată pe locul 1 în clasamentul global al supelor

Rawon, supă de carne din Indonezia

Rawon este o supă indoneziană picantă și aromată, preparată cu carne de vită și condimentată cu buah kluwek, un ingredient tradițional ce conferă o culoare neagră și un gust pământesc unic.

ARHIVA CU REȚETE CULINARE POESIS

Sparanghel la Grătar

Această rețetă ușoară de sparanghel la grătar necesită doar câteva ingrediente și este garnitura perfectă, ușoară și sănătoasă. Iubesc  sparanghelul învelit în bacon , dar această rețetă de sparanghel la grătar e excelentă si așa simplă! Îți împărtășesc câteva trucuri și sfaturi rapide, astfel încât să poți face sparanghelul perfect la grătar de fiecare dată.