Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Sute de tăşnădeni au participat la liturghia de la Catedrala Ortodoxă din localitate

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

    După cum se ştie, Catedrala Ortodoxă din Tăşnad are hramul “Sfânta Maria”.  La ceremoniile religioase au asistat sute de tăşnădeni.

După ce în seara zilei de 14 august au avut loc Vecernia, Litia, Cinstitul Paraclis şi sfinţirea noului candelabru. Peste noapte au avut loc Molitvele, spovedani, Prohodul Maicii Domnului, Dezlegările cele Mari. Au rămas oficii religioase şi pentru miercuri, 15 august.

Slujba a fost oficiată de un sobor de 6 preoţi ortodocşi, în frunte cu părintele protopop de Carei – Marian Crainic, cărora li s-a alăturat şic el greco-catolic. La liturghia de miercuri, 15 august, cea a lui Ioan Gură de Aur a fost citită Evanghelia după Luca.

Pentru a avea loc cele câteva sute de enoriaşi în vecinătatea altarului de vară din curtea catedralei au fost amenajate bănci pentru enoriaşi. Preoţii i-au îndemnat pe creştini să pună pe prim plan averea sufletească şi abia în plan secund pe cea trupească.

Desigur, fără averea materială – casă, mâncare, nu se poate trăi. În contextul actual este nevoie de înţelegere între oameni, concordie. Indiferent de cantitatea şi calitatea bunurilor şi a proiectelor, voinţa umană nu este suficientă. Nu pot fi puse în valoare preocupările fără a avea ajutorul lui Dumnezeu. Divinitatea este cea care binecuvântează  ideile şi proiectele.

La aceste ceremonii alături de preoţi şi enoriaşi au participat prefectul Eugeniu Avram, primarul Vasile Mitraşca, viceprimarul Veron Andrei, Ioan Pop, Oliviu Buzgău, Sorin Martin Vereş, consilieri locali şi judeţeni ş.a.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns