Ingrediente
Pentru aluat:
– 500 g de faină,
– 2 ouă,
– o lingură de ulei,
– sare şi lapte bătut, cât ia aluatul pentru a se putea frământa uşor.
Pentru umplutură:
– 300 g brânză dulce,
– 2 gălbenuşuri de ouă,
– 2 linguri de zahăr,
– un plic de zahăr vanilat,
– circa 20 g de unt (o lingiuriţă),
– ulei abundent pentru prăjit,
– zahăr pudră la servire.
Mod de preparare:
Se amestecă ingredientele necesare pentru aluat, se frământă bine şi se întinde cu sucitoarea la o grosime de circa 3-4 mm. Se amestecă bine ingredientele pentru umplutură, până când se obţine o pastă cremoasă, iar cu o lingură se aşează în grămăjoare pe jumătatea păturii de aluat. Se acoperă cu cealaltă jumatate şi se taie cu tăietorul de colţunaş, în bucăţi cu ceva mai mari decât o jumatate de palmă. Se prajesc în ulei fierbinte şi se servesc calde, presărate cu zahăr pudră, eventual cu zahăr praf vanilat.
Fii primul care comentează