Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

DESERT

Gutui coapte la cuptor: O delicatesă franțuzească pentru mese rafinate

Această rețetă, adusă din inima Franței, reprezintă apogeul rafinamentului în arta patiseriei, fiind o alegere frecventă în meniurile hotelurilor de lux de 5 stele și ale celor mai sofisticate restaurante pariziene.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

 

 

 

Această retetă vine din Franta si întruchipează desăvărşirea unui deliciu meştesugit de maestrii patiseri. Reteta se află în meniurile hotelurilor de 5 stele dar si in meniurile celor mai renumite restaurante pariziene.

 

 

Ingrediente pentru 8 porții:

4 gutui mari și apetisante
100g stafide
100ml rom (pentru o variantă non-alcoolică, înlocuiți romul cu apă)
Esență de rom
100g sâmburi de nucă
60g unt
50g zahăr brun
Miere după gust
225ml apă

 

Pentru sos:

3 gălbenușuri
100g zahăr tos
1 plic zahăr vaniliat
100 ml frișcă lichidă

 

Mod de preparare:

Pisați sâmburii de nucă și prăjiți-i în cuptor.
Într-un bol, puneți stafidele și esența de rom (sau apă, pentru o variantă non-alcoolică) și lăsați-le la înmuiat pentru 20-30 de minute.
Amestecați nucile cu stafidele, adăugați jumătate din cantitatea de rom (sau apă), 2 linguri de miere și omogenizați.
Tăiați gutuile în două, scoateți miezul și așezați-le într-un vas de yena. Puneți în fiecare jumătate un cub de unt, 2 linguri din amestecul de nuci și stafide, miere și zahăr brun. Adăugați 225ml apă în vas.
Acoperiți vasul cu folie de aluminiu și coaceți în cuptorul preîncălzit la foc mic pentru 1 oră și jumătate. După aceea, scoateți folia și lăsați gutuile încă 30 de minute în cuptor.
Gutuile sunt gata când casa se umple de aroma lor îmbietoare.
Serviți acest desert sofisticat cu sos de vanilie pentru a transforma orice masă într-un festin culinar de neuitat. Gutuile coapte, cu textura lor moale și aroma dulce-acrișoară, vor fi cu siguranță vedeta oricărei mese.

 

 

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

REȚETE ITALIENE

Paste cu pesto și conopidă

Am luat acest fel de mâncare dintr-o carte de bucate. La început nu am vrut să o gătesc pentru că m-am gândit: conopida și pesto de roșii nu merg deloc împreună. Nu sunt specialist în combinații de alimente dar această combinație e extraordinară.