Image 1
Image 2

REȚETE ITALIENE

Paste cu pesto și conopidă

Am luat acest fel de mâncare dintr-o carte de bucate. La început nu am vrut să o gătesc pentru că m-am gândit: conopida și pesto de roșii nu merg deloc împreună. Nu sunt specialist în combinații de alimente dar această combinație e extraordinară.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingredientele, pentru 4 persoane:

 

80 g roșii uscate
40 g nuci de pin
1 legătură de pătrunjel cu frunze plate
1 catel de usturoi
50 g parmezan ras
200 ml ulei de măsline
Sare
Piper
1-1,5 kg conopidă
Fulgi de chili
16 măsline negre fără sâmbure
400 g paste
1 lămâie organică

 

 

Conopida prăjită 
Am luat acest fel de mâncare dintr-o carte de bucate. La început nu am vrut să o gătesc pentru că m-am gândit: conopida și pesto de roșii nu merg deloc împreună. Nu sunt specialist în combinații de alimente dar această combinație e extraordinară.

 

 

Mod de preparare: Înmoaie roșiile uscate în 200 ml apă fierbinte timp de 15 minute, apoi scurge-le, usucă-le cu un prosop de bucătărie și taie-le în bucăți mici. Prajește nucile de pin fără adăugare de grăsime, toacă pătrunjelul și cățeii de usturoi. Pune-le pe toate într-un blender pentru a obține un pesto, adaugă ulei de măsline, sare, piper și parmezan. Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius. Taie conopida în bucăți mici și așează-le pe o tavă căptușită cu hârtie de copt. Amestecă-le cu cel puțin 4 linguri de ulei de măsline, sare și fulgi de chili. Coace-le pe raftul din mijloc timp de 20-25 de minute, întorcându-le la jumătatea timpului. Fierbe apa pentru paste și adaugă pastele astfel încât să fie gata în același timp cu conopida. Când scurgeți pastele, adunați 150 ml de apă de gătit și amestecați-o în pesto-ul de roșii. Rade coaja de lămâie și adaugă-o în pesto, împreună cu 2 linguri de suc de lămâie. Taie măslinele fâșii. Așează pastele scurse înapoi în oală și amestecă-le cu pesto, măsline și conopidă.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

REȚETE ROMÂNEȘTI

Fasole bătută cu ceapă călită sau cârnați prăjiți

Fasolea a devenit cunoscută în Europa începând cu secolul al XVI-lea. A fost adusă pentru prima dată în europa de către spanioli şi portughezi de pe platourile înal­te ale Americii Centrale şi de Sud, unde triburile de tolteci şi azteci au cultivat-o şi folosit-o în hrana lor încă din timpurile străvechi. Fasolea care era cultivată în Peru şi Mexic, era urcătoare şi avea seminţele mari, de culoare închisă. Adusă mai întâi în Spania, s-a extins repede pe continent, mai întâi în Peninsula Iberică apoi în țările din nordul Europei. În România ea a fost adusă în secolul al XVIII-lea.