Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

DESERT

Gutui coapte la cuptor: O delicatesă franțuzească pentru mese rafinate

Această rețetă, adusă din inima Franței, reprezintă apogeul rafinamentului în arta patiseriei, fiind o alegere frecventă în meniurile hotelurilor de lux de 5 stele și ale celor mai sofisticate restaurante pariziene.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

 

 

 

Această retetă vine din Franta si întruchipează desăvărşirea unui deliciu meştesugit de maestrii patiseri. Reteta se află în meniurile hotelurilor de 5 stele dar si in meniurile celor mai renumite restaurante pariziene.

 

 

Ingrediente pentru 8 porții:

4 gutui mari și apetisante
100g stafide
100ml rom (pentru o variantă non-alcoolică, înlocuiți romul cu apă)
Esență de rom
100g sâmburi de nucă
60g unt
50g zahăr brun
Miere după gust
225ml apă

 

Pentru sos:

3 gălbenușuri
100g zahăr tos
1 plic zahăr vaniliat
100 ml frișcă lichidă

 

Mod de preparare:

Pisați sâmburii de nucă și prăjiți-i în cuptor.
Într-un bol, puneți stafidele și esența de rom (sau apă, pentru o variantă non-alcoolică) și lăsați-le la înmuiat pentru 20-30 de minute.
Amestecați nucile cu stafidele, adăugați jumătate din cantitatea de rom (sau apă), 2 linguri de miere și omogenizați.
Tăiați gutuile în două, scoateți miezul și așezați-le într-un vas de yena. Puneți în fiecare jumătate un cub de unt, 2 linguri din amestecul de nuci și stafide, miere și zahăr brun. Adăugați 225ml apă în vas.
Acoperiți vasul cu folie de aluminiu și coaceți în cuptorul preîncălzit la foc mic pentru 1 oră și jumătate. După aceea, scoateți folia și lăsați gutuile încă 30 de minute în cuptor.
Gutuile sunt gata când casa se umple de aroma lor îmbietoare.
Serviți acest desert sofisticat cu sos de vanilie pentru a transforma orice masă într-un festin culinar de neuitat. Gutuile coapte, cu textura lor moale și aroma dulce-acrișoară, vor fi cu siguranță vedeta oricărei mese.

 

 

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

RETETA DE POST

Laște cu varză proaspătă, ca in Ardeal

Aceste paste de casă cu varză călită sunt specifice perioadei de post, la noi, în Ardeal. Îmi amintesc că bunica mea pregătea acest fel de mâncare miercurea sau vinerea și niciodată nu simțeam lipsa cărnii, pentru că îmi plăcea foarte mult. E o rețetă foarte simplă, se poate face atât cu paste de casă, dar și cu paste din comerț. Dacă folosiți paste din comerț, este important să verificați lista de ingrediente, să nu conțină ou. Firește, asta contează doar dacă vă interesează ca rețeta să rămână una de post.

ARHIVĂ CU REȚETE CULINARE POESIS

Cartofi roșii la grătar

Rețeta noastră de cartofi roșii la grătar este simplă, accesibilă și plină de arome. Usturoiul picant, pudra de chili afumat, ardeiul roșu iute și rozmarinul aromat fac echipă bună pentru a transformă comunii cartofii roșii în comori nebunești de savoare. Cartofii la grătar sunt ușor de făcut, extraordinar de aromați și incredibil de versatili. Ne place să facem aceste frigărui de cartofi delicioși oricând aprindem grătarul. Indiferent dacă facem burgeri la grătar , coastă la grătar sau somon cu ananas la grătar , cartofii roșii la grătar par să se asorteze întotdeauna perfect.