Image 1
Image 2

DELICIU

Budincă de cartofi cu brânză de vacă

Alimentele şi cantităţile pentru 6 porţii:
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

700 gr. de cartofi,

100 gr. unt,

400 gr. brânză de vaci,

30 gr. pesmet,

4 ouă,

15 gr.sare,

100 ml smântână,

100 gr. zăhăr.

Mod de pregătire: se coc cartofii în cuptor, se curăţă de coajă şi se dau prin maşina de tocat , adăugându-se sarea. Se lasă să se răcească. Untul se freacă spumă şi se amestecă împreună cu brânză de vaci trecută prin sită, gălbenuşurile, cartofii, smântâna, albuşurile bătute spumă. Se unge tava cu unt şi se presară cu pesmet, se toarnă compoziţia şi se coace la cuptor la foc blând. Cine doreşte serveşte cu zăhăr deasupra.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Sărmăluțe în frunză de ștevie

Cronicari de la curtea sultanilor au scris despre sarmale, dar Imperiul Otoman este o putere apărută mult mai târziu decât relatările despre preparat. Se vorbește despre faptul că Alexandru Macedon le-a descoperit în incursiunile armate în Orient. Cea mai veche rețetă de sarmale pare a fi cea datată 782 î.e.n. În muzeele din Armenia se află multe mențiuni și chiar rețete, păstrate în scrieri cuneiforme. De exemplu, o rețetă păstrată datând din anul 782 î.e.n. Aceasta se prepara din carne de pui, ciuperci, brânză, ca o frânghie împletită care se desface în fâșii subțiri ca firele de păr) și nuci.

RĂSFĂȚ CULINAR

Minciunele ori ciurigăi

Deserturile sunt mereu binevenite după o masă copioasă. Îți propunem o idee de minciunele. Deserturile tradiționale au fost și vor fi foarte apreciate, pentru că au acel gust al copilăriei, de neuitat.