Image 1
Image 2
Acasa

RĂSFĂȚ CULINAR

Minciunele ori ciurigăi

Deserturile sunt mereu binevenite după o masă copioasă. Îți propunem o idee de minciunele. Deserturile tradiționale au fost și vor fi foarte apreciate, pentru că au acel gust al copilăriei, de neuitat.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

500 g făină de bună calitate, 125 g de unt sau margarină, 3 gălbenușuri de ouă, 50 g de zahăr, 300 ml smântână grasă, un vârf de cuțit de sare, un praf de copt (nu toată lumea folosește), 2-3 linguri de rom, sau o linguriță de esență de rom (nu este obligatoriu), ulei pentru prăjit, zahăr pudră.

Mod de preparare:

Într-un vas de frământat se așează făina, iar în mijloc gălbenușurile, sarea, zahărul, smântâna, praful de copt și romul. Se amestecă bine și se frământă până la omogenizare perfectă. Se întinde o pătură de o grosime de circa o jumătate de cm, iar cu tăietorul de colțunaș se taie în formă de romburi. Fiecare bucată, cu același tăietor se crestează la mijloc, circa 2 cm în direcția colțurilor mai îndepărtate și se răsucește. Se prăjește în ulei abundent, fierbinte, până când capătă culoarea dorită. Deasupra se presară zahăr pudră. Se poate servi cu gem, lapte, cacao, sau sucuri de fructe. Forma sus menționată nu este obligatorie. Se pot tăia și dungulițe, care se pot împleti, sau fâșii înguste și lungi, care se așează într-o strecurătoare rotundă (din metal), cu care se bagă în uleiul fierbinte, iar astfel va căpăta o formă de minge.

Ciornă automată
Frigărui în stil grecesc

APERITIVE

Frigărui în stil grecesc

Aceste frigărui inspirate din bucătăria grecească te vor transporta pe malurile mării Egee, oferindu-ți o experiență culinară ușoară și răcoritoare. Datorită conținutului scăzut de calorii, sunt o alegere excelentă pentru a fi savurate ori de câte ori dorești, fie ca gustare, mic dejun sau chiar garnitură.

Rețetă lapte de bou

Rețetă lapte de bou. Una dintre cele mai cunoscute rețete tradiționale este cea a laptelui de bou. Deși denumirea pare ușor ciudată, gustul este unul pe care îl vei ține minte toată viața! Acest preparat este extrem de simplu de făcut, nu necesită mult timp în bucătărie și ai nevoie doar de trei ingrediente.