Image 1
Image 2

Mâncare de mazăre cu şunculiţă

Mancare de mazare cu sunca afumata
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Mancare de mazare cu sunca afumata
Mancare de mazare cu sunca afumata

Ingrediente:

– 250 g mazăre galbenă, uscată

– 2-3 căţei de usturoi

– 2 linguri de făină

– ulei, 250 g de şunculiţă afumată

– sare, piper, boia de ardei

Mod de preparare:

Se pune mazărea la fiert într-un litru de apă cu sare şi se fierbe până se înmoaie. Dacă apa scade mult, mai adăugaţi apă fierbinte, încât mazărea să rămână permanent acoperită. Făina se prăjeşte uşor în puţin ulei, apoi se adaugă o linguriţă de boia de ardei. Aceasta se adaugă la mazărea fiartă şi se mai fierbe până se îngroaşă bine. După ce se ia de pe foc se adaugă usturoiul pisat. Şunculiţa se taie felii sau cubuleţe, după gust, se prăjesc în ulei, sau la grătar. La servire şunculiţa prăjită se aşează pe mazăre într-un mod cât mai apetisant.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Chifteluțe crocante de pui

APERITIVE

Chifteluțe crocante de pui cu crustă de semințe

Transformați clasicele chifteluțe de pui într-un aperitiv inovator și delicios cu această rețetă de chifteluțe în crustă de semințe. Nu doar că sunt o alegere sănătoasă, dar adăugarea de semințe aduce un plus de textură și gust. Aceste chifteluțe vor deveni rapid vedeta oricărui platou de aperitive, impresionând prin aspect și savoare.

MÂNCARE DE POST: Conopidă la cuptor

MÂNCARE DE POST: Conopidă la cuptor

Devenită o alternativă sănătoasă și delicioasă la tradiționalele preparate de Paște, această mâncare de conopidă de post impresionează prin simplitatea și versatilitatea sa. Ideală pentru cei care doresc să îmbogățească masa festivă cu o opțiune vegetariană, această rețetă valorifică la maximum gustul natural al conopidei, oferind un fel de mâncare nutritiv și ușor de preparat.