Image 1
Image 2

APERITIVE

Chifteluțe crocante de pui cu crustă de semințe

Chifteluțe crocante de pui
Transformați clasicele chifteluțe de pui într-un aperitiv inovator și delicios cu această rețetă de chifteluțe în crustă de semințe. Nu doar că sunt o alegere sănătoasă, dar adăugarea de semințe aduce un plus de textură și gust. Aceste chifteluțe vor deveni rapid vedeta oricărui platou de aperitive, impresionând prin aspect și savoare.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Ingrediente:

 

250 gr carne de pui tocată fin
1 ceapă medie, fin tocată sau răzuită
1 morcov mediu, curățat și răzuit
1 cartof mediu, curățat și răzuit
3 căței de usturoi, zdrobiți și tocați
2 linguri de pesmet fin
1 ou mediu, bătut
Sare fină și piper proaspăt măcinat, după gust
1/2 legătură de pătrunjel verde, tocat mărunt
30 gr fiecare de semințe de in, mac, susan negru, și susan alb
250 ml ulei de calitate, pentru prăjit sau copt

 

 

Chifteluțe crocante de pui
Chifteluțe crocante de pui

 

 

 

Instrucțiuni de Preparare:

 

Pregătirea Ingredientelor: Începeți cu pregătirea ingredientelor. Amestecați carnea de pui tocată cu ceapă, morcov, cartof, usturoi și pătrunjel într-un bol mare. Această bază de legume va îmbogăți gustul chifteluțelor și le va menține suculente.
Amestecarea și Odihnirea Compoziției: Adăugați oul și pesmetul peste amestecul de carne și legume. Condimentați cu sare și piper, apoi frământați bine pentru a asigura o distribuție uniformă a ingredientelor. Lăsați compoziția să se odihnească timp de 30 de minute în frigider, pentru a se întări și a se combina aromele.

 

Formarea Chifteluțelor și Panarea: Modelați compoziția în chifteluțe de dimensiunea dorită. Într-un bol separat, amestecați semințele de in, mac, susan negru și alb. Tăvăliți fiecare chifteluță prin amestecul de semințe, asigurându-vă că sunt complet acoperite.

 

 

 

Metoda de Gătire:

Pentru prăjire: Încingeți uleiul într-o tigaie adâncă și prăjiți chifteluțele la foc mediu până când sunt aurii și crocante pe exterior, asigurându-vă că sunt bine făcute în interior. Scoateți pe hârtie absorbantă pentru a elimina excesul de ulei.
Pentru coacere: Preîncălziți cuptorul la 180°C și așezați chifteluțele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coaceți pentru 35-40 de minute sau până când crusta devine crocantă și chifteluțele sunt gata în interior.

 

Aceste chifteluțe de pui în crustă de semințe sunt perfecte pentru orice ocazie, de la petreceri la cine în familie. Sunt o modalitate excelentă de a incorpora proteine și fibre în dieta ta și a invitaților tăi, oferind în același timp o experiență culinară unică și memorabilă. Enjoy!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

DELICII DE WEEKEND

Cartofi acordeon cu şuncă şi caşcaval la cuptor

Doamnelor nu-i aşa că nu aveţi chef de gătit? Nici eu! Aşa că vă propunem o reţetă pe cât de simplă şi rapidă, pe atât de delicioasă. Cartofii Hasselback își trag denumirea de la numele restaurantului suedez (Hasselbackens) unde, în Stockholm, în secolul al XVIII/lea au fost gătiți pentru prima dată. Acești “cartofi acordeon” sunt spectaculoși, gustoși și foarte versatili, putând fi asociați cu o sumedenie de alte ingrediente.

POFTĂ BUNĂ

Piept de pui cu conopidă şi caşcaval afumat

Ești pană de idei și vrei să încerci ceva savuros? Îți oferim o idee pe zi, după care îți urăm poftă bună! Astăzi avem conopidă gratinată cu cașcaval. Nouă ne place conopida și o mâncăm destul de des. Pe lângă multele proprietăți are și un gust bun atât gătită cât și crudă. Da, conopida se mănâncă și crudă.

ARHIVĂ CU REȚETE CULINARE POESIS

Cartofi roșii la grătar

Rețeta noastră de cartofi roșii la grătar este simplă, accesibilă și plină de arome. Usturoiul picant, pudra de chili afumat, ardeiul roșu iute și rozmarinul aromat fac echipă bună pentru a transformă comunii cartofii roșii în comori nebunești de savoare. Cartofii la grătar sunt ușor de făcut, extraordinar de aromați și incredibil de versatili. Ne place să facem aceste frigărui de cartofi delicioși oricând aprindem grătarul. Indiferent dacă facem burgeri la grătar , coastă la grătar sau somon cu ananas la grătar , cartofii roșii la grătar par să se asorteze întotdeauna perfect.