Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Populaţia de bivoli din România ar putea fi revigorată

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

    În urmă cu aproximativ 3 ani, o fundaţie din străinătate, a lansat un program de ajutorare a unor familii nevoiaşe din România. Au fost aduse juninci gestante şi s-au distribuit gratuit. Condiţia era ca proprietarul animalului să doneze altei familii prima viţică. Un program similar cu bivoli a fost lansat recent în judeţul Cluj de Fundaţia Heifer România. În acest fel ar exista şanse reale de revigorare a populaţiei de bivoli din România.

Aceasta a adus din străinătate 5 bivoliţe care au fost distribuite gratuit unor familii care se confruntă cu probleme financiare. Este un prim pas făcut în cadrul programului propus de fundaţie pentru anul în curs. Condiţia expusă noilor proprietari este similară cu cea impusă de către donatorii olandezi.

Scopul declarat al reprezentanţilor fundaţiei menţionate este de a creşte veniturile şi de a îmbunătăţi alimentaţia familiilor beneficiare. Implicit, revigorarea populaţiei de bivoli din România. Bugetul proiectului este de 160.000 de euro, ceea ce presupune că încă 25 de familii nevoiaşe de la noi din ţară vor beneficia de donaţii.

Decizia privind donarea de bivoli nu este una întâmplătoare. Această specie este mult mai uşor de întreţinut şi n-a dovedit receptivitate faţă de anumite boli specifice bovinelor. Fără teama de a greşi se poate afirma că bivolul este un animal strategic.

Se cuvine subliniat faptul că la noi în judeţ mai sunt sub 500 de exemplare de bivoli. Cel mai mare nucleu din judeţ se află în Viile Satu Mare, la familia Huszti.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns