Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ion Pop, Andrei Pleşu, Mircea Mihăieş, Nicolae Prelipceanu şi Florina Ilis premiaţi de USR

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Casa Monteoru, sediul USR
Casa Monteoru, sediul USR

Ion Pop, Andrei Pleşu, Mircea Mihăieş, Nicolae Prelipceanu şi Florina Ilis se numără printre câştigătorii Premiilor Uniunii Scriitorilor din România pe anul 2012, care au fost decernate luni seară, în Sala Oglinzilor de la Casa Monteoru.

Premiul Naţional’ a revenit lui Ion Pop, la această secţiune fiind nominalizaţi şi Mircea Cărtărescu, Ion Vartic şi Ion Vlad. Nicolae Prelipceanu a câştigat premiul USR la ‘Poezie’, pentru volumul ‘La pierderea speranţei’, Casa de Pariuri Literare, iar pentru ‘Proză’, juriul a ales-o pe Florina Ilis, ‘Vieţile paralele’, Cartea Românească. La ‘Critică, Eseu, Istorie Literară’, câştigătorul a fost Mircea Mihăieş, pentru volumul ‘Ce rămâne. William Faulkner şi misterele ţinutului Yoknapatawpha’, în timp ce la ‘Dramaturgie’ a fost premiat Radu F. Alexandru, pentru volumul ‘Teatru 7’, Cartea Românească.

În secţiunea ‘Traduceri”, premiul a revenit lui Dinu Luca pentru lucrarea ‘Mo Yan, Obosit de viaţă, obosit de moarte’, Humanitas Fiction, iar Premiul Fundaţiei ‘Andrei Bantaş’ pentru traduceri a fost acordat Irinei Horea pentru cartea ‘J. M. Coetzee, Miezul verii’, Humanitas Fiction. La secţiunea ‘Debut’, juriul a decis să acorde premiul USR lui Marius Chivu, ‘Vîntureasa de plastic’, Brumar.

Andrei Pleșu a primit un premiu special pentru “Parabolele lui Iisus. Adevărul ca poveste”, Humanitas.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns