Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

În mod normal trebuia să izbucnească un scandal

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

    Acțiunile, evenimentele politice sunt însoțite de adevărate ritualuri. În jurul personajului principal se prind în horă politicieni, jurnaliști, oameni de rând. Își dau cu părerea, emit judecăți de valoare în funcție. Deseori intră în joc instituții ale statului. DNA și ANI au devenit mai populare decât Justiția atunci când în joc sunt demnitari ai statului.

Ele dau o anumită direcție, fără să invoce direct înalte rațiuni de stat, ne dau de înțeles că sunt animate de cele mai bune gânduri. În realitate, în toate cazurile există interese personale și politice mai presus de buna credință.

În luna august subiectul învârtit pe toate fețele a fost desemnarea unui ministru al Transporturilor. Președintele Băsescu a arătat că are ultimul cuvânt în multe privințe. A sărbătorit un an de la suspendare prin muncă. A tras o raită prin țară, dar nu înainte de a le da o temă de casă celor doi adversari, ambii plecați în concediu. Crin Antonescu și Victor Ponta aveau fixată ziua de 23 august ca dată ultimă de nominalizare a ministrului Trasporturilor. Ritualul despre care vorbeam mai sus a grăbit evenimentele. Ovidiu Silaghi a fost lăsat în seama DNA, iar USL-ului revenindu-i sarcina de a căuta în câteva zile un alt candidat.

Lucrurile s-au precipitat. Crin Antonescu  a scos din pălărie un candidat-surpriză. Nici Săpunaru, personaj controversat în timpul guvernării CDR, ca șef de vamă, nu a fost pe placul primului ministru.

De data aceasta Victor Ponta a preluat rolul inchizitorului și le-a transmis liberalilor că nu este de acord cu propunerea lor.  În mod normal trebuia să izbucnească un scandal între PNL și PSD. De ce nu s-a consultat Crin Antonescu cu Victor Ponta înainte de a pomeni numele lui Nini Săpunaru? De ce Victor Ponta a anunțat la televizor că nu-l dorește pe Nini Săpunaru și nu l-a anunțat mai întâi pe Crin Antonescu? Cert este că cei doi parteneri s-au comportat exact ca și Traian Băsescu. :i președintele dacă avea vorbitor cu premierul i-ar fi spus, măi nu-l pune pe cutare că nu-l numesc. Dacă lucrurile s-ar petrece în felul acesta nu ar avea farmec viața politică, am fi lipsiți de spectacol, de ritualul din jurul găinușei pe care-l face cocoșelul în călduri.

Situație fără precedent, PNL a nominalizat două persoane pentru funcția de ministru al Transporturilor. Îl lasă pe Victor Ponta să aleagă singur. Dar cum premierul s-a autopronunțat în competiție nu există decât un singur candidat. Este femeie. Ramona Mănescu nu ar fi prima femeie care se ocupă de unul dintre cele mai bărbătești ministere. La plecarea din fruntea Transporturilor Traian Băsescu și-a lăsat succesor o femeie ce părea destul de fragilă și nepricepută. Pe parcurs Anca Boagiu a învățat să învârtă în asfalt, chiar și atunci când nu se construiesc autostrăzi decât pe hârtie.

O altă femeie bărbătoasă intră în scenă? Ramona poartă genți de firmă ca Elena Băsescu. Este chiar mai elegantă decât pupila lui Băsescu. Soțul său este primar într-un sector din București. Deci ar avea cu cine să se sfătuiască pe probleme de proiecte.
PSD are, de asemenea, câteva femei puternice. De ce nu ar avea și liberalii o Ioana D’Arc al lor? Poate că României îi este dat să se aleagă cu autostrăzi sub ministeriatul unei doamne elegante.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Infuzie de personalități în AUR

În loc să tot repete că partidul său va câștiga cu peste 50% alegerile parlamentare, și astfel AUR va conduce România, George Simion ar avea mai multă credibilitate dacă ar spune ceva simplu: că AUR este hotărât să schimbe raportul de putere din România.

Sigla Informatia Zilei

O anchetă cu final cunoscut

Asculta acest articol Interesantă din toate punctele de vedere, ancheta parlamentară privind alegerile prezidențiale din 2009 s-a încheiat cu o