Image 1
Image 2
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Ciorbă de potroace
Ciorbă de potroace

Alimentele şi cantităţile pentru 6 porţii: 500 grame măruntaie de pasăre,  2 morcovi, 2 rădăcini de pătrunjel şi păstârnac, 2 felii bune de ţelină, un vârf cuţit de piper, 2 cepe, 500 ml zeamă de varză sau borş, 30 gr. orez, mărar, leuştean verde şi sare.

Mod de pregătire: măruntaiele de pasăre (cap, gât, pipotă, ficat, vârfuri de aripi, labe) se curăţă şi se spală  şi se pun la fiert într-un litru şi jumătate de apă rece. După ce s-au spumuit se adaugă zarzavatul curăţat, spălat şi tăiat mărunt. În altă oală se fierbe zeama de varză împreună cu o ceapă tocată fin. Când ciorba este aproape gata  (măruntaiele şi zarzavatul bine pătrunse) se adaugă orezul ales şi spălat, iar după ce acesta a înflorit, se pune zeama de varză spumuită în prealabil. Se serveşte cu  mărar şi leuştean verde tocat deasupra.

Pofta bună!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Compot de pere cu scortisoara

COMPOT PE IARNĂ

Compot de pere

În anul 1795, armata franceză a oferit un premiu de 12.000 de franci celui care inventează o nouă modalitate de prezervare a alimentelor. Nicolas Appert a fost cel care a propus conservarea alimentelor prin sterilizare și stocare în recipiente din sticlă, proces care s-a dovedit a fi foarte eficient în anul 1806, într-un test al marinei franceze. Pentru prevenirea stricării fructelor și legumelor se foloseau câteva metode precum pasteurizarea, fierberea (temperaturi ridicate pentru perioade mari de timp), refrigerarea, congelarea, tratametul cu vid și multe alte metode.