Image 1
Image 2

Cocoşel cu cartofi şi varză roşie

Cocoşel cu cartofi şi varză roşie
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

cocosel4

Dacă nu aţi gustat până acum cocoşeii de Bretagne, vă recomand această reţetă. Cocoşeii de Bretagne se găsesc în supermarketuri la produsele congelate. Cântăresc aproximativ 500 de grame şi sunt foarte gustoşi. Sunt puţin mai scumpi decât carnea normală de pui, dar sunt crescuţi ecologic, iar carnea este foarte fragedă.

Ingrediente:

– 1 cocoşel

– 4-5 cartofi

– 1 varză roşie de maqrime potrivită

– vin alb sau rose, 400 ml

– ulei de măsline

– 3 cepe

– 1 legătură mărar

– chimen

– rozmarin uscat

– câteva măsline verzi

– sare, piper

Mod de preparare

cocosel1

Se decongelează puiul şi se taie în două. Se aşează bucaţile sărate şi piperate într-o tavă. Turnăm 200 ml vin.  Presăram rozmarin. Punem şi câteva măsline verzi. Dăm tava la cuptor la 180 de grade pentru aproximativ 35-40 de minute. Nu trebuie adăugat ulei! Din când în când stropim carnea cu sosul care se formează în tavă.

cocosel2Separat punem cartofii necurăţaţi şi tăiaţi felii mari într-o tavă unsă cu ulei de măsline. Adăugăm puţina apă. Stropim deasupra cartofii cu ulei de măsline şi presărăm seminţe de chimen. Adăugăm sare şi piper. Punem tava în cuptor după ce carnea s-a rumenit puţin. Evident, cartofii se vor face mai repede. Dupa 15 minute putem sa întoarcem feliile de cartofi.

Tot separat facem şi varza roşie. Eu am gătit-o cu o seară înainte, în felul următor. Călim ceapa în ulei de măsline într-o tigaie wolk. Adăugăm varza tăiată mărunt şi puţină apă. Lăsăm să se înmoaie puţin varza sub capac, după care turnăm 200 ml vin. Descoperim tigaia să se evapore alcoolul. Adăugam o lingurită seminţe de chimen, sare şi piper după gust. Când varza s-a înmuiat pe jumătate o dăm la cuptor. Punem şi mărar proaspăt tăiat mărunt. O lăsăm la cuptor circa 25 de minute, la foc mare.

cocosel3

Servim puiul cu garnitura de varză roşie şi cartofi.

Poftă bună!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

ARHIVĂ CU REȚETE CULINARE POESIS

Bratkartoffeln (cartofi prăjiți germani)

Bratkartoffeln este un alt cuvânt pentru cartofii prăjiți germani. Acest fel de mâncare tradițional german are multe variații, unele rețete includ ceapă și ardei, în timp ce altele necesită prăjirea în ulei. În rețeta mea, vom prăji felii de cartofi și bacon până când devin perfect aurii și devin crocanți, completând totul cu un sos de oțet de mere.
Trucul acestui fel de mâncare este să-i tăiați în felii mici, astfel încât să nu dureze prea mult să se prăjească. Cuburi sau feliile subțiri, vor deveni crocante în grăsimea de slănină și vor absorbi sosul din tigaie, încărcându-se cu aromă.

Tarte Savuroase cu Piersici și Brânză de Capră

DESERT

Tarte savuroase cu piersici și brânză de capră

Aceste tarte cu piersici și brânză de capră sunt un exemplu de eleganță și simplitate, perfecte pentru orice ocazie de vară. Pregătite cu ușurință cu o seară înainte, ele își păstrează savoarea și prospețimea până la momentul servirii.

CONSERVE PE IARNĂ

Zarzavat pentru ciorbe, la borcan (tocătură)

Zarzavat de legume pentru iarnă– aromat, gustos, cu texturi și arome ce se îmbină perfect, rețeta simplă, naturală, fără conservanți. Putem spune că facem și economie la bugetul casei realizând zarvat pentru ciorbe la borcan, căci vara toate aceste legume sunt mult mai ieftine, fiind în plin sezon. În plus, când ai în grădina proprie o mulțime de legume și verdețuri, nu ar fi păcat să nu profiți de faptul că sunt naturale și sunt crescute cu dragoste?