Image 1
Image 2

ARHIVĂ CU REȚETE CULINARE POESIS

Bratkartoffeln (cartofi prăjiți germani)

Bratkartoffeln este un alt cuvânt pentru cartofii prăjiți germani. Acest fel de mâncare tradițional german are multe variații, unele rețete includ ceapă și ardei, în timp ce altele necesită prăjirea în ulei. În rețeta mea, vom prăji felii de cartofi și bacon până când devin perfect aurii și devin crocanți, completând totul cu un sos de oțet de mere. Trucul acestui fel de mâncare este să-i tăiați în felii mici, astfel încât să nu dureze prea mult să se prăjească. Cuburi sau feliile subțiri, vor deveni crocante în grăsimea de slănină și vor absorbi sosul din tigaie, încărcându-se cu aromă.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

CUM SE FAC BRATKARTOFFELN

 

Gătiți slanina taiata fâșii într-o tigaie mare la foc mediu-mare până devin crocante. Este important să vă asigurați că temperatura nu crește prea mult pentru a se topi complet grăsimea. Puneți deoparte pe un prosop de hârtie pentru a scurge excesul de grăsime.
Prăjiți cartofii.   În aceeași tigaie, prăjiți feliile sau sferturile de cartofi în restul de grăsime până se rumenesc și devin crocante pe toate părțile. În timp ce se prăjește, asezonează doar cu un strop de sare și piper. Pune feliile de cartofi prăjiți deoparte împreună cu baconul.
Începeți sosul.   Adăugați făînă în aceeași tigaie, gătind câteva minute în grăsimea rămasă. Turnați oțetul de cidru de mere și supă de pui.
Combinați toate ingredientele. Odată ce sosul se îngroașă, adăugați în tigaie ceapă verde, baconul și feliile de cartofi. Se amestecă până când totul este acoperit uniform.
Serviți și bucurați-vă! Serviți imediat, acoperind vasul cu restul de ceapă verde. Uneori, picurăm deasupra și niște glazură balsamică pentru acel punch suplimentar de aromă!

 

INGREDIENTE

 

▢4 felii de bacon tăiate în bucăți de 1/4 inch

▢1 kg de cartofi roșii tăiați în sferturi
▢1/2 linguriță sare
▢1/2 linguriță piper negru
▢2 linguri de făînă universală
▢3 linguri oțet de mere sau oțet balsamic
▢1 cană bulion de pui (supa/stoc de pui)
▢3 cepe verde feliate subțiri, în diagonală (parte albă și verde)
▢glazură balsamică opțională

 

 

 

 

NOTE  DE  INGREDIENTE  ȘI  SUBSTITUȚII

 

Bacon – Unsoarea și grăsimea vor ajută cuburile sau feliile de cartofi să fie foarte crocante. Pentru tăieturi perfecte de fiecare dată, înghețați fâșiile înainte de a încerca să le feliați.
Cartofi –  Folosim cartofi roșii tăiați în sferturi când pregătim bratkartoffeln.
Făină – Această ajută la îngroșarea sosului care acoperă toate ingredientele.
Oțet – Folosiți oțet de mere pentru un sos de mere delicios, ușor dulce pentru topping. Oțetul balsamic, care este la fel de dulce și acidulat, poate fi folosit că înlocuitor.
Supă de pui – este folosită pentru a crea sosul. Alternativ, se poate folosi supă de legume sau de vită.
Ceapă verde – colorată, răcoritoare și crocantă. Vom folosi atât părțile albe, cât și cele verzi ale cepei în această rețetă.
Sare & Piper – Presărați peste feliile de cartofi tocate și apoi adăugați mai mult după gust.

 

 

 

CE FEL DE CARTOFI SĂ FOLOSIȚI ÎN BRATKARTOFFELN

 

Dacă te uiți la trei rețete diferite pentru cartofi prăjiți germani, s-ar putea să găsești trei tipuri diferite de cartofi . Adevărul este că poți folosi orice vrei!

Roșu, galben sau alb – toate pot fi folosite pentru a pregăti acest fel de mâncare. Nouă personal ne place să folosim roșii mici, dar puteți alege în funcție de preferințele voastre! Soiurule roșii sunt cremoase, netede și ușor dulci. Soiurile albe sunt mai dense și au o piele mai subțire, în timp ce cele galbene sunt bogate și untuoase.

 

 

 

INSTRUCȚIUNI

Într-o tigaie mare, la foc mediu-mare, prăjiți baconul până devine crocant. Scoateți din tavă și lăsăți să se scurgă pe un prosop de hârtie.

Prăjiți cartofii în grăsime de slănină până devin maro aurii și crocanți pe toate părțile. Asezonați cu un praf de sare și piper negru și lăsăți deoparte cu slanima.
Adăugați făina în tigaie, amestecați și gățiți timp de un minut sau două în grăsimea de slănină rămasă. Adăugați oțetul de mere, bulionul de pui. Sosul se va îngroșa.
Adăugați ceapă verde, baconul și cartofii în tigaie, amestecând pentru a acoperi totul. Serviți imediat. Acoperiți cu mai multă ceapă verde, dacă doriți și sau niște glazură balsamică.

 

Care este cel mai bun mod de a păstra bratkartoffeln?
Lăsăți vasul să se răcească la temperatura camerei înainte de depozitare. Resturile pot fi păstrate la frigider până la 3 zile.

 

 

Cât durează să prăjești cartofii germani?

Ar trebui să dureze aproximativ 5-10 minute pentru a prăji feliile până când sunt perfect aurii și crocante, în funcție de felul folosit.

Ar trebui să fierbi cartofii înainte de a-i prăji?
Oricum funcționează! Fierbând până se înmoaie, puteți rumeni feliile de cartofi mai repede. Dacă intenționați să fierbeți mai întâi, vă recomand să folosiți un soi roșu. Sunt mai ceroase și nu vor deveni prea moale.

 

Note

Sfat de gătit: Dacă cartofii tăi sunt prea mari sau pentru a reduce timpul de gătire la prăjit, uneori îi tăiati în sferturi conform instrucțiunilor și îi puneți în apă clocotită cu sare până când se înmoaie. Asigurați-vă că scurgeți și scuturați excesul de apă și apoi adăugați-le în tigaie pentru a se rumeni și deveni crocante în grăsime de slănină.

Nutriție

Calorii: 489 kcal | Carbohidrați: 69 g | Proteine: 13 g | Grăsimi: 18 g | Grăsimi săturate: 6 g | Colesterol: 29 mg | Sodiu: 370 mg | Potasiu: 2034 mg | Fibre: 7 g | Zahăr: 6 g | Vitamina A: 45 UI | Vitamina C: 36,9 mg | Calciu: 43 mg | Fier: 3,3 mg

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Somon afumat cu maioneză și cartofi copți

Somon afumat cu maioneză și cartofi copți

Această rețetă combină savoarea somonului afumat, cremozitatea maionezei și confortul cartofilor copți, oferind o masă bogată în Omega-3, proteine și fibre, perfectă pentru o experiență culinară nutritivă și delicioasă.

Coliva: O Rețetă de Suflet cu Origini Sacre

COLIVA: De la rădăcini agrare la simbolul învierii în tradiția creștină

Originea colivei se pierde în adâncul tradițiilor creștine ortodoxe și catolice, fiind strâns legată de practicile de comemorare ale celor decedați. Se crede că obiceiul preparării și oferirii colivei datează din primele secole creștine, având rădăcini în tradițiile agrare pre-creștine, când grâul, simbol al vieții și învierii, era folosit în ritualuri pentru fertilitate și recolta bogată.