Image 1
Image 2

Supă cremă de usturoi

Supa crema de usturoi
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Supa crema de usturoiIngrediente:

– O căpăţână de usturoi,

– 50 g de unt (eventual ulei de măsline),

– 2 l bază de supă de carne (preferabil de vită),

– 3-4 linguri de gris de grâu,

– 300 ml de smântână dulce pentru gătit (frişcă),

– sare,

– crutoane sau seminţe prăjite de dovleac.

Mod de preparare:

În vasul în care se găteşte supa se topeşte untul, iar usturioul curăţat şi pisat se căleşte foarte uşor în untul topit. Înainte de a se rumeni se stinge cu supă de carne, iar cănd începe să fiarbă se adaugă grisul, amestecând în continuu cu un tel. Se adaugă apoi frişca, sare cât este nevoie şi se mai fierbe circa 5 minute. Se serveşte cu crutoane sau seminţe prăjite de dovleac, ornat eventual cu pătrunjel verde.

1 comentariu

Lasă un răspuns

POFTĂ BUNĂ

Piept de pui cu conopidă şi caşcaval afumat

Ești pană de idei și vrei să încerci ceva savuros? Îți oferim o idee pe zi, după care îți urăm poftă bună! Astăzi avem conopidă gratinată cu cașcaval. Nouă ne place conopida și o mâncăm destul de des. Pe lângă multele proprietăți are și un gust bun atât gătită cât și crudă. Da, conopida se mănâncă și crudă.

Coliva: O Rețetă de Suflet cu Origini Sacre

COLIVA: De la rădăcini agrare la simbolul învierii în tradiția creștină

Originea colivei se pierde în adâncul tradițiilor creștine ortodoxe și catolice, fiind strâns legată de practicile de comemorare ale celor decedați. Se crede că obiceiul preparării și oferirii colivei datează din primele secole creștine, având rădăcini în tradițiile agrare pre-creștine, când grâul, simbol al vieții și învierii, era folosit în ritualuri pentru fertilitate și recolta bogată.