Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Tirajul record al noului număr Charlie Hebdo s-a epuizat în câteva ore

Noul număr Charlie Hebdo
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Noul număr Charlie Hebdo
Noul număr Charlie Hebdo

Primul număr al revistei satirice Charlie Hebdo, apărut la o săptămână după sângerosul atentat terorist din redacția publicației franceze, soldat cu moartea a doisprezece persoane, a fost epuizat, în totalitate, în Franța. Dis-de-dimineață, oamenii s-au oprit la chioșcurile de ziare, unde au stat și câte o oră la coadă, pentru a-și cumpăra ediția de săptămâna aceasta a revistei.

Cererea extraordinar de mare i-a determinat pe distribuitorii revistei să anunțe suplimentarea, cu două milioane, a numărului de exemplare tipărite. În mod normal, Charlie Hebdo vindea aproximativ 30.000 de exemplare pe săptămână.

La doar câteva ore de la deschiderea chioșcurilor de ziare din Franța, niciun număr al ediției Charlie Hebdo de astăzi nu mai poate fi găsită, în niciun oraș din țară. În Paris, vânzătorii de ziare au fost luați prin surprindere de cererea extraordinar de mare. Încă de la ora 6.00, parizienii așteptau deja la cozi deschiderea chioșcurilor de ziare, mai relatează jurnaliștii francezi. De altfel, cititorii sunt sfătuiți să-și rezerve de astăzi un număr din tirajul care va fi scos mâine la vânzare dacă vor să apuce să cumpere revista.

“E un act de solidaritate cu cei care și-au pierdut viața și cu colegii lor. Nu împărtășesc, în totalitate, viziunea revistei asupra lumii, în special perspectiva lor anti-religie, dar cu siguranță nu sunt de acord cu faptul că jurnaliștii și caricaturiștii trebuie uciși pentru opiniile lor”, a explicat Marie Archambault, o secretară de 27 din Paris, care și-a cumpărat numărul de astăzi al revistei Charlie Hebdo.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns