Image 1
Image 2

Pelerinajul ministranților romano-catolici

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Având în vedere reușita pelerinajului ministranților organizat anul trecut, Biroul pentru Tineret din cadrul Episcopiei Romano-Catolice de Satu Mare a hotărât să organizeze din nou o acțiune similară.

De data acesta, sâmbătă, 28 februarie, ministranții protopopiatelor de Satu Mare, Ardud și Ugocea vor face un pelerinaj la Carei, în 14 martie tinerii din Baia Mare vor veni la Satu Mare, iar în 28 martie cei din Carei vor pleca la Baia Mare.

Ministranții mai mărișori, peste clasa a II-a, în fiecare oraș vor vizita bisericile romano-catolice din localitate, peste tot se vor ruga împreună, vor avea ocazia de a cunoaște istoria bisericii și a comunității vizitate, apoi vor primi câte un carnețel de pelerinaj cu întrebări și un rebus, pe care le vor putea rezolva doar cei care au fost atenți. Programul se va finaliza cu o slujbă, urmată de o masă comună

1 comentariu

Lasă un răspuns

Connect with

SFÂNTA LITURGHIE ARHIEREASCĂ LA MĂNĂSTIREA ROHIA

Slujba Parastasului pentru Î.P.S. Arhiepiscop Justinian

          Sâmbătă, 28 octombrie 2023, Sfânta Liturghie Arhierească la Mănăstirea Rohia a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, Preasfinţitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-Vicar al Maramureşului şi Sătmarului, şi un sobor de 10 preoţi slujitori. După încheierea Sfintei Liturghii a fost oficiată anticipat slujba Parastasului la mormântul Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Justinian, de la a cărui trecere la Domnului se vor împlini luni, 30 octombrie 2023, şapte ani.