Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Cheltuieli reduse pentru zilele comunelor din acest an

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Dumitru Dorel Pop - primar Odoreu
Dumitru Dorel Pop – primar Odoreu

Zilele comunelor şi ale oraşelor au intrat în conştiinţele multor locuitori din mediul rural. Oamenii aşteaptă evenimentul mai ales pentru a ieşi din monotonia instalată, dar şi pentru a socializa. Iată că în acest an, când o serie de comune n-au primit bani de la bugetul consolidat al statului, unii primari renunţă la organizarea acelor evenimente considerate tradiţionale, iar alţii susţin că vor lipsi capetele de afiş.

Se va căuta punerea în valoare a resurselor culturale locale, dar şi ale zonei. Asta pentru a reduce la minim cheltuielile. Alocările bugetare vor fi mai mult simbolice. Totul se bazează pe sprijinul din partea sponsorilor, dar şi pe încasările de la agenţii economici care vor dori să participe la evenimentele respective.

Iosif Nagy, primarul comunei Paulesti
Iosif Nagy, primarul comunei Paulesti

Incertitudinea persistă
Potrivit informaţiilor pe care le deţinem, prima comună din judeţ care a renunţat la organizarea în acest an a serbării câmpeneşti devenite tradiţionale este Odoreu. Primarul Dumitru Dorel Pop ne-a spus că în condiţiile bugetare actuale este aproape imposibil a suporta cheltuieli menite a organiza evenimente de anvergură. Nu s-a renunţat în totalitate la organizarea unor manifestări culturale, dar fără capete de afiş.

Mai multe citiţi în ediţia tipărită de joi, 30 aprilie, disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

2 comentarii

Lasă un răspuns

Biserica din mijlocul pustietății

Lăcaș de cult

Biserica din mijlocul pustietății

Biserica făcătoare de minuni se află între orașul Carei și localitatea Petrești, în județul Satu Mare. Mai exact, la o distanță de aproximativ 620 de kilometri de București, 170 de kilometri de Cluj și la puțin peste 270 de kilometri de Timișoara.