Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Primele corturi pentru refugiați au fost amplasate în Timiș

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

O tabără temporară pentru refugiaţi a fost amplasată în apropierea localităţii Lunga, iar o alta urmează să fie amplasată în zona Stamora Moraviţa, în judeţul Timiş, anunţă Ministerul Afacerilor Interne.

Sub coordonarea viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, la sediul Ministerului Afacerilor Interne a avut loc o şedinţă de evaluare a exerciţiului care a început sâmbătă, la frontiera cu Serbia, şi a situaţiei din zonă raportat la fluxul de refugiaţi, informează un comunicat al MAI.

„Chiar dacă România nu se confruntă cu o presiune migraţionistă, aceste acţiuni sunt necesare pentru testarea capacităţilor noastre de reacţie la dinamica din regiune” a declarat Oprea.

Anterior, reprezentanţii MAI au precizat că, în aplicarea deciziilor luate de către Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă condus de vicepremierul Gabriel Oprea, în ultimele săptămâni, autorităţile române au intensificat măsurile de siguranţă la frontiera României cu Serbia, prin dislocarea unor forţe şi mijloace logistice suplimentare din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, scrie Mediafax.

În acest context, în judeţul Timiş s-a desfăşurat un exerciţiu de testare a capacităţii operaţionale de răspuns al autorităţilor române, raportat la situaţia înregistrată în statele din vecinătatea României, din punct de vedere al dinamicii fluxurilor migratorii, potrivit MAI.

Printre activităţile desfăşurate în cadrul acestui exerciţiu de testare a capacităţilor operaţionale a fost inclusă şi organizarea de tabere temporare pentru preluarea persoanelor care ar solicita o formă de protecţie în România.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

3 comentarii

Lasă un răspuns