Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Sărbătorirea Centenarului la Școala Gimnazială Gherţa Mică

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În preajma Zilei Naționale, la Căminul Cultural din comuna Gherţa Mică, s-a desfăşurat o amplă activitate cultural-artistică dedicată sărbătoririi a 100 de ani de România.

Manifestarea a fost intitulată ”România e acasă de 100 de ani şi de acum înainte!”, fiind coordonată de învățătoarea Mia Barth în cadrul proiectului educaţional România la Centenar. Proiectul s-a desfăşurat pe parcursul lunilor octombrie-noiembrie 2018.

Expoziţie de panouri și machete

În cadrul activităţii cultural-artistice au fost implicați peste 250 de elevi ai Școlii Gimnaziale Gherţa Mică, preşcolari, elevi din ciclurile primar şi gimnazial, părinţi, cadre didactice, bibliotecara comunei, preotul Prohiei Ortodoxe şi reprezentanți ai Primăriei comunei. Preşcolarii şi elevii și-au dovedit respectul față de țară prin realizarea de panouri şi machete dedicate Centenarului României. Îndrumaţi de cadrele didactice, copiii au constituit o frumoasă expoziţie de panouri și machete, întregită de elemente de artă populară oşenească veche, cu titlul: ”România – fată frumoasă cu ochii de stele și suflet de vis…”.

Program artistic

O activitate complementară expoziţiei a constat în organizarea unui frumos şi variat program artistic presărat cu poezii patriotice, cântece dedicate Marii Uniri. A mai fost și o prezentare power point intitulată ”Mândru că sunt român”, dans oşenesc şi dansuri tematice legate de simboluri ale unirii şi birunţei poporului român. Toţi participanţii – elevi, părinţi, cadre didactice – și-au exprimat, prin comportamentul lor, spiritul patriotic, mândria identităţii naţionale. Ei au conştientizat ideea că Marea Unire din 1918 a fost fapta patriotică a întregii naţiuni române ce rămâne pentru posteritate o pagină sublimă a istoriei româneşti.
”Cu mic, cu mare, toți am încercat, prin activităţi diverse, să dovedim că suntem buni români şi ne bucurăm de şansa unică în viaţă de a participa la sărbătorirea a 100 de ani de România”, ne scrie învăţătoarea Mia Rodica Barth, care ne-a comunicat și informațiile de mai sus.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns