Image 1
Image 2

Ciorbă acrişoară cu piept de pui

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

2 bucăţi de piept de pui dezosat, 3 morcovi, o ceapă, 2 rădăcini de pătrunjel, o jumătate de gulie, circa 100 g de ţelină, 2 ouă, 200-250 g de smântână (în funcţie de grăsimea sa), 3-4 căţei usturoi, sare, piper, borş (eventual oţet sau lămâie) pentru acrit, o legătură de frunze de pătrunjel şi câteva frunzuliţe de ţelină.

Mod de preparare:

Pieptul de pui, spălat, fără se fie tăiat bucăţi, se pune la fiert în apă uşor sărată. După ce începe să fiarbă şi se curăţă de spumă se adaugă legumele curăţate şi tăiate în 4 bucăţi fiecare. Se fierbe până se înmoaie, se strecoară, pieptul de pui se taie fâşii subţiri, câteva bucăţi de legume se pun deoparte pentru ornat, iar restul se mixează cu un blender sau cu robotul de bucătărie şi se pun toate înapoi în zeamă (mai puţin cele pentru ornat). Se condimentează şi se pune înapoi la fiert până dă primul clocot. Ouăle se bat bine, se amestecă cu smântâna până la omogenizare, se adaugă câteva linguri de supă fierbinte, amestecând în continuu, apoi se toarnă în oala cu supă. Se ia de pe foc, se adaugă usturoiul pisat, borşul (ori oţetul sau lămâia) după gust, iar în farfurie se presară cu pătrunjel verde tăiat mărunt şi cu zarzavaturi tâiate bucăţele. Se poate servi cu ardei iute, eventual cu smântână.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Drob cu pui și legume – o reinterpretare modernă a tradiționalului drob românesc

Drob de Paște cu pui și legume

Drob cu pui și legume este o reinterpretare modernă și sănătoasă a tradiționalului drob românesc, adaptând rețeta clasică cu ingrediente mai ușoare și accesibile.

Pârjoale cu ciuperci

REȚETE VEGETARIENE

Pârjoale cu ciuperci

Pârjoalele cu ciuperci reprezintă o adaptare vegetariană a tradiționalilor chiftele, oferind o alternativă bogată în nutrienți și etică la preparatele pe bază de carne, în răspuns la creșterea preferințelor pentru alimentația bazată pe plante.