Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Minciunele ori ciurigăi

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

Ingrediente:

500 g făină de bună calitate, 125 g de unt sau margarină, 3 gălbenuşuri de ouă, 50 g de zahăr, 300 ml smântână grasă, un vârf de cuţit de sare, un praf de copt (nu toată lumea foloseşte), 2-3 linguri de rom, sau o linguriţă de esenţă de rom (nu este obligatoriu), ulei pentru prăjit, zahăr pudră.

Mod de preparare:

Într-un vas de frământat se aşează făina, iar în mijloc gălbenuşurile, sarea, zahărul, smântâna, praful de copt şi romul. Se amestecă bine şi se frământă până la omogenizare perfectă. Se întinde o pătură de o grosime de circa o jumătate de cm, iar cu tăietorul de colţunaş se taie în formă de romburi. Fiecare bucată, cu acelaşi tăietor se crestează la mijloc, circa 2 cm în direcţia colţurilor mai îndepărtate şi se răsuceşte. Se prăjeşte în ulei abundent, fierbinte, până când capătă culoarea dorită. Deasupra se presară zahăr pudră. Se poate servi cu gem, lapte, cacao, sau sucuri de fructe. Forma sus menţionată nu este obligatorie. Se pot tăia şi dunguliţe, care se pot împleti, sau fâşii înguste şi lungi, care se aşează într-o strecurătoare rotundă (din metal), cu care se bagă în uleiul fierbinte, iar astfel va căpăta o formă de minge.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Rețetă lapte de bou

Rețetă lapte de bou. Una dintre cele mai cunoscute rețete tradiționale este cea a laptelui de bou. Deși denumirea pare ușor ciudată, gustul este unul pe care îl vei ține minte toată viața! Acest preparat este extrem de simplu de făcut, nu necesită mult timp în bucătărie și ai nevoie doar de trei ingrediente.

IDEE DE ÎNCEPUT DE OCTOMBRIE

Tocăniţă de berbecuţ cu cartofi

Carnea de berbecuţ se spală bine, se scurge de apă, se taie în bucăţi, câte două la porţie, se sărează şi se prăjeşte într-o cratiţă cu untură fierbinte (sau preferabil, în natură, la ceaun).După ce carnea se rumeneşte, se scoate într-un vas. În untura rămasă se căleşte ceapa curăţată şi tăiată felii, care apoi se stinge cu bulion, boia, supă sau apă caldă.