Image 1
Image 2
Acasa
Rețetă lapte de bou. Una dintre cele mai cunoscute rețete tradiționale este cea a laptelui de bou. Deși denumirea pare ușor ciudată, gustul este unul pe care îl vei ține minte toată viața! Acest preparat este extrem de simplu de făcut, nu necesită mult timp în bucătărie și ai nevoie doar de trei ingrediente.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Rețeta de lapte de bou este cunoscută în întreaga țară. Aceasta este un preparat tradițional românesc, pe care gospodinele îl prepară cu foarte multă grijă. În fiecare zonă a țării este consumat diferit, uneori ca desert, iar alte ori ca fel principal. Îți vom prezenta modul în care se prepară acest deliciu culinar.

 

Rețetă lapte de bou – Ingrediente

4 cani seminţe de dovleac, decojite
1 litru de lapte
1 praf sare

 

Rețetă lapte de bou – Mod de preparare
Laptele se pune la fiert pentru aproximativ 10-15 minute.

Semințele de dovleac se prăjesc la cuptor. Atunci când sunt gata, acestea se macină până când se obține o făină foarte fină.

Această făină obținută se amestecă cu laptele și se lasă pe foc până când se obține o pastă groasă. Peste pasta obținută se presară praful de sare și se mai lasă la foc pentru aproximativ 10 minute.

Pentru a nu se afuma, este foarte important ca pe tot parcursul gătirii să se amestece în preparat.

Când este gata, se poate servi împreună cu mămăligă de mălai.

 

Citește și:

Lapte de pasăre

 

Reportaj despre “odiseea” creşterii vacilor de lapte

 

Italia caută ciobani care ştiu să prelucreze tradiţional laptele de oaie

 

 

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

REȚETE ROMÂNEȘTI

Prăjitură cu cremă de cafea

Rețeta de prăjitură cu cafea este ideală pentru iubitorii de cafea nu doar în formă să lichidă, ci în orice formă s-ar găși. E foarte gustoasă și se prepară ușor. Eu iubesc cafeaua si nu pot să funcționez fără o cană mare de cafea cu lapte. Îmi place cafeaua în toate formele ei, mai ales în prajituri. Nu imi pot imagina cafeaua fara ceva dulce langa ea, dar nici desertul fara ceasca de cafea langa el.

Degete de brânză cu usturoi

Pizza canadiană: Degete de brânză cu usturoi

 Degetele de usturoi sunt un produs alimentar popular în toată Canada Atlantic. Chiar dacă arată ca o pizza, degetele de usturoi sunt tăiate în fâșii sau degete în loc să fie tăiate în felii ca o pizza obișnuită. Felul de mâncare constă din aluat de pizza care este acoperit cu brânză, unt de usturoi și pătrunjel.