Image 1
Image 2

Minciunele ori ciurigăi

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

500 g făină de bună calitate, 125 g de unt sau margarină, 3 gălbenuşuri de ouă, 50 g de zahăr, 300 ml smântână grasă, un vârf de cuţit de sare, un praf de copt (nu toată lumea foloseşte), 2-3 linguri de rom, sau o linguriţă de esenţă de rom (nu este obligatoriu), ulei pentru prăjit, zahăr pudră.

Mod de preparare:

Într-un vas de frământat se aşează făina, iar în mijloc gălbenuşurile, sarea, zahărul, smântâna, praful de copt şi romul. Se amestecă bine şi se frământă până la omogenizare perfectă. Se întinde o pătură de o grosime de circa o jumătate de cm, iar cu tăietorul de colţunaş se taie în formă de romburi. Fiecare bucată, cu acelaşi tăietor se crestează la mijloc, circa 2 cm în direcţia colţurilor mai îndepărtate şi se răsuceşte. Se prăjeşte în ulei abundent, fierbinte, până când capătă culoarea dorită. Deasupra se presară zahăr pudră. Se poate servi cu gem, lapte, cacao, sau sucuri de fructe. Forma sus menţionată nu este obligatorie. Se pot tăia şi dunguliţe, care se pot împleti, sau fâşii înguste şi lungi, care se aşează într-o strecurătoare rotundă (din metal), cu care se bagă în uleiul fierbinte, iar astfel va căpăta o formă de minge.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

POFTĂ BUNĂ

Piept de pui cu conopidă şi caşcaval afumat

Ești pană de idei și vrei să încerci ceva savuros? Îți oferim o idee pe zi, după care îți urăm poftă bună! Astăzi avem conopidă gratinată cu cașcaval. Nouă ne place conopida și o mâncăm destul de des. Pe lângă multele proprietăți are și un gust bun atât gătită cât și crudă. Da, conopida se mănâncă și crudă.