Image 1
Image 2
Acasa

Supă de gulii cu smântână

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

2 gulii mai mari sau 3 mai mici, 2 linguri de ulei,sau o lingură mare de unt, 200 g de smântână (15%), o lingură cu vârf de făină, o legătură de pătrunjel verde, sare, piper, bază pentru mâncăruri (dacă se poate, de casă)

Mod de preparare:

Guliile curăţate şi tăiate cubuleţe (sau eventual răzuit mare) se călesc în ulei sau unt, se condimentează după gust şi se sting cu circa un litru de apă. Dacă vă place, puteţi adăuga şi un morcov, un pătrunjel sau eventual un ardei. Toate acestea se mărunţesc şi se călesc, la fel ca şi guliile. Din făină şi smântână se face o îngroşeală, cu grijă, să nu rămână cu noduri. Se adaugă treptat câteva linguri de supă, iar când bucăţile de gulii sunt fierte se adaugă îngroşeala şi se mai fierbe aşa câteva minute. La servire se poate orna cu frunze proaspete de pătrunjel, cu ardei iute sau bacon afumat, prăjit şi sfărâmat deasupra supei.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

 Carne de vițel cu spanac în sos de bulion și lămâie

 Carne de vițel cu spanac în sos de bulion și lămâie

Spanacul, bogat în antioxidanți, fier, vitamine A, C, K, și minerale, este recunoscut pentru beneficiile sale asupra sănătății cognitive și a vederii. Studiile arată că flavonoidele din spanac pot stimula funcțiile creierului, îmbunătăți vederea și ajuta în lupta contra unor tipuri de cancer.

Buchet Garni

Buchet Garni

Buchetul Garni este un element clasic în bucătăria franceză, însă ideea de a lega ierburile împreună are rădăcini mult mai adânci în istoria culinară europeană. Conceptul de buchet garni, în forma sa actuală, este documentat pentru prima dată în Franța în secolul al XVII-lea, devenind popular în perioada Iluminismului, când bucătăria începea să fie privită mai mult ca o formă de artă și se punea accent pe rafinamentul tehnicilor culinare.