Image 1
Image 2

Supă de gulii cu smântână

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

2 gulii mai mari sau 3 mai mici, 2 linguri de ulei,sau o lingură mare de unt, 200 g de smântână (15%), o lingură cu vârf de făină, o legătură de pătrunjel verde, sare, piper, bază pentru mâncăruri (dacă se poate, de casă)

Mod de preparare:

Guliile curăţate şi tăiate cubuleţe (sau eventual răzuit mare) se călesc în ulei sau unt, se condimentează după gust şi se sting cu circa un litru de apă. Dacă vă place, puteţi adăuga şi un morcov, un pătrunjel sau eventual un ardei. Toate acestea se mărunţesc şi se călesc, la fel ca şi guliile. Din făină şi smântână se face o îngroşeală, cu grijă, să nu rămână cu noduri. Se adaugă treptat câteva linguri de supă, iar când bucăţile de gulii sunt fierte se adaugă îngroşeala şi se mai fierbe aşa câteva minute. La servire se poate orna cu frunze proaspete de pătrunjel, cu ardei iute sau bacon afumat, prăjit şi sfărâmat deasupra supei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns