Image 1
Image 2

O IDEE PE ZI

Borș rusesc /ucrainean cu dafin

Borşul rusesc era o delicatesă, este foarte uşor de pregătit. Conţine cam toate legumele pe care le avem toamna dar poate fi preparat şi în restul anotimpurilor. Acest borș se poate găti și fără carne. Dres cu ou și smântână e tot atât de gustos. În unele regiuni ale Ucrainei, carnea e înlocuită cu ciuperci (hribi uscați).
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

500 g de sfeclă roșie, o țelină, 2 prazi, 3 morcovi, o rădăcină de pătrunjel, o jumătate de varză, 3 linguri de untură, o lingură de făină, 3 linguri de bulion, 2-3 bucăți de foi de dafin, o cană de borș, 250 g de carne de vită, mărar, sare, 1 pahar de smântână

 

 

Mod de preparare:

Zarzavatul se curăță, se spală și se taie în bucăți mici sau fașii subțiri, ori se dă pe răzătoarea mare, apoi se înăbușă în grăsimea încinsă. Se stinge cu 2 litri de apă feirbinte, se sărează și se adaugă carnea tăiate în bucăți. Se lasă să fiarbă la foc mic. Smântâna se amestecă cu o linguriță de făină, cu bulionul și se subțiază cu borș (o cană), apoi se toarnă în oală. Se adaugă sfecla crudă, tăiată cuburi sau dată prin răzătoarea mare, apoi se lasă borșul să clocotească pînă ce carnea se înmoaie. Se presară cu mărar tocat și se servește cu smântână.

Buchet Garni

Buchet Garni

Buchetul Garni este un element clasic în bucătăria franceză, însă ideea de a lega ierburile împreună are rădăcini mult mai adânci în istoria culinară europeană. Conceptul de buchet garni, în forma sa actuală, este documentat pentru prima dată în Franța în secolul al XVII-lea, devenind popular în perioada Iluminismului, când bucătăria începea să fie privită mai mult ca o formă de artă și se punea accent pe rafinamentul tehnicilor culinare.

Whisky Mac

Whisky Mac

Se spune că acest cocktail a fost inventat de Colonelul Hector MacDonald în timpul serviciului său în India, în perioada Rajului britanic.