Whisky Mac este un cocktail preparat dintr-o combinație de scotch amestecat și vin de coacăze cu aromă de ghimbir. Pentru a-l pregăti, ingredientele trebuie turnate într-un pahar de roci peste gheață, apoi amestecate ușor. Se crede că băutura a fost inventată de colonelul Hector MacDonald în timp ce slujea în timpul Rajului britanic din India, de unde și cuvântul Mac în numele cocktailului.
Există, de asemenea, un nume alternativ pentru această băutură – Golfer’s Favorite , numit după faptul că jucătorii de golf au băut-o după o rundă rece pe legături.
Ingrediente:
Scotch amestecat (blended Scotch)
Vin de coacăze cu aromă de ghimbir (Ginger Wine)
Gheață
Ustensile:
Pahar de roci (Old Fashioned glass)
Lingură de bar (pentru amestecat)
Instrucțiuni de preparare:
Pregătiți Paharul:
Umpleți paharul de roci până la jumătate cu cuburi de gheață.
Adăugați Ingredientele:
Turnați 50 ml de scotch amestecat peste gheață.
Adăugați 50 ml de vin de coacăze cu aromă de ghimbir.
Amestecați Ușor:
Folosiți lingura de bar pentru a amesteca băutura ușor, astfel încât ingredientele să se combine bine, fără a dilua prea mult cocktail-ul.
Serviți imediat, permițând aromele puternice să se desfășoare.
Citește și:
Poesis Cocktail Garden vă invită joi la un film tulburător cu Milla Jovovich şi Mel Gibson
Fii primul care comentează