Image 1
Image 2

Nan – pâine din India

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente pentru 6 bucăți: 6 dl de făină (1 dl = 10 gr făină), o lingură de praf de copt, o linguriță de sare, un ou, un dl de lapte dulce, un dl de iaurt sau smântână, o lingură de ulei de măsline.

Mod de preparare: Se pune cuptorul la încălzit la 250°. Se amestecă făină cu praful de copt și cu sarea. Se adaugă oul, laptele și iaurtul sau smântâna, ce doriți să folosiți. Se frământă bine-bine aluatul, întocmai ca pentru plăcintă. Se împarte aluatul în 6 bucăți care se întind cu sucitorul. Se pun pe o tavă antiaderentă, căptușită cu hârtie de copt. Se coc în mijlocul cuptorului, circa 6 – 8 minute, până când se rumenesc ușor. Când se scot se ung cu ulei de măsline. Se servesc calde, în loc de pâine, sau chiar ca un fel de blat de pizza.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

RĂSFĂȚ CULINAR

Minciunele ori ciurigăi

Deserturile sunt mereu binevenite după o masă copioasă. Îți propunem o idee de minciunele. Deserturile tradiționale au fost și vor fi foarte apreciate, pentru că au acel gust al copilăriei, de neuitat.