Image 1
Image 2

Ragu din piept de pui cu mazăre şi ciuperci

Mâncarea de mazăre cu piept de pui este printre mâncărurile mele preferate. Evident, cea mai gustoasă mâncare de mazăre este cea făcută cu mazăre proaspăt culeasă din grădina mamei, în lipsa însă se poate face și cu mazăre la borcan sau congelată. În cazul variantei la borcan renunțați la morcovi și o veți fierbe mai puțin, mazărea la borcan fiind deja prefiartă.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente: 500 g file piept de pui, 400 g ciuperci, 300 mazăre verde boabe (se poate şi din conservă), o ceapă, un ardei gras, 2 roşii (sau o lingură mare de bulion), sare, piper, ulei, eventual ardei iute.

Mod de preparare: Ardeiul şi ceapa mărunţită se călesc în ulei, apoi se adaugă ciupercile bucăţite (sau întregi, dacă sunt mici). Se călesc puţin şi acestea, apoi se adaugă puţină apă (dacă a fost din conservă, se fierbe cu zeama proprie). Carnea de pui se taie fâşii sau bucăţi mici, apoi, într-un vas antiaderent se rumeneşte uşor. Se amestecă cu ciupercile călite şi cu mazărea fiartă în prealabil. Se adaugă roşiile tăiate cubuleţe mărunte (roşiile se pot suplini cu 2 linguri de pastă de tomate), precum şi puţină zeamă în care s-a fiert mazărea, apoi se mai fierb puţin, toate aşa împreună. Se condimentează după gust şi se serveşte fie ca mâncare de sine stătătoare, fie cu garnitură (orez, paste, găluşte, cuşcuş).

 

Citeşte şi:

Politică, mazăre și rapiță  – “Cea mai mare producție din istoria acestei țări la rapiță, mazăre, grâu și secară…”

 

Mazărea galbenă de câmp substituie şrotul de soia

 

„Tort” de salata de boeuf-reţetă de la cititori

 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Rețeta de pui Marengo

REȚETE FRANȚUZEȘTI

Reteta preferată a lui Napoleon: Puiul Marengo

Napoleon Bonaparte este cunoscut pentru multe lucruri, dar când vine vorba de mâncarea sa preferată, istoria ne spune că era un om cu gusturi relativ simple pentru statutul său. Una dintre mâncărurile despre care se spune că îi plăcea mult era “Puiul Marengo”. Această mâncare a fost creată în urma bătăliei de la Marengo, când bucătarul său, Dunand, a fost forțat să improvizeze o masă cu ingredientele disponibile după victoria franceză asupra austriecilor în 1800.

ARHIVĂ CU REȚETE CULINARE POESIS

Conopidă la Grătar

Conopidă la grătar este o garnitură ușoară și delicioasă făcută pe grătarul tău! Dacă sunteți în căutarea unei rețete de garnitură sănătoasă, care să se asorteze cu proteinele voastre preferate pe grătar, această este! Asezonată perfect, așa că există tone de favoare. Dacă îți place conopidă prăjită, această rețetă de conopidă la grătar va fi cu siguranță un succes!