Image 1
Image 2

Ragu din piept de pui cu mazăre şi ciuperci

Mâncarea de mazăre cu piept de pui este printre mâncărurile mele preferate. Evident, cea mai gustoasă mâncare de mazăre este cea făcută cu mazăre proaspăt culeasă din grădina mamei, în lipsa însă se poate face și cu mazăre la borcan sau congelată. În cazul variantei la borcan renunțați la morcovi și o veți fierbe mai puțin, mazărea la borcan fiind deja prefiartă.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente: 500 g file piept de pui, 400 g ciuperci, 300 mazăre verde boabe (se poate şi din conservă), o ceapă, un ardei gras, 2 roşii (sau o lingură mare de bulion), sare, piper, ulei, eventual ardei iute.

Mod de preparare: Ardeiul şi ceapa mărunţită se călesc în ulei, apoi se adaugă ciupercile bucăţite (sau întregi, dacă sunt mici). Se călesc puţin şi acestea, apoi se adaugă puţină apă (dacă a fost din conservă, se fierbe cu zeama proprie). Carnea de pui se taie fâşii sau bucăţi mici, apoi, într-un vas antiaderent se rumeneşte uşor. Se amestecă cu ciupercile călite şi cu mazărea fiartă în prealabil. Se adaugă roşiile tăiate cubuleţe mărunte (roşiile se pot suplini cu 2 linguri de pastă de tomate), precum şi puţină zeamă în care s-a fiert mazărea, apoi se mai fierb puţin, toate aşa împreună. Se condimentează după gust şi se serveşte fie ca mâncare de sine stătătoare, fie cu garnitură (orez, paste, găluşte, cuşcuş).

 

Citeşte şi:

Politică, mazăre și rapiță  – “Cea mai mare producție din istoria acestei țări la rapiță, mazăre, grâu și secară…”

 

Mazărea galbenă de câmp substituie şrotul de soia

 

„Tort” de salata de boeuf-reţetă de la cititori

 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Drob cu pui și legume – o reinterpretare modernă a tradiționalului drob românesc

Drob de Paște cu pui și legume

Drob cu pui și legume este o reinterpretare modernă și sănătoasă a tradiționalului drob românesc, adaptând rețeta clasică cu ingrediente mai ușoare și accesibile.

Muschiulet de porc cu mazare verde

Cărniţă dulce-acrişoară cu mazăre verde

Mușchiuleț de porc sau pulpe de pui sunt preparate cu salvie și prăjite, servite într-un sos de vin alb și roze cu piper mozaic. Completate de mazăre verde sotată cu bacon, această rețetă oferă o combinație perfectă de carne suculentă și garnitură aromată, ideală pentru o cină specială.

POFTĂ BUNĂ

Ciuperci umplute la cuptor

Ciuperci umplute la cuptor puteți pregăti oricând veți avea poftă de un aperitiv sau o gustare caldă. Nouă ne plac foarte mult ciupercile și le consumăm destul de des. Acestea sunt bogate în vitamine, fibre și antioxidanți, iar substanțele nutritive conținute de acestea ajută sistemul imunitar.
Sunt sățioase, așa că le putem introduce în meniul nostru și atunci când suntem la dietă.