Image 1
Image 2
Acasa

Prăjitură rapidă cu mere

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

Pentru blaturi: 1/2 kg făină fină, 4 linguri de untură, 4 linguri de zahăr, 4 gălbenușuri de ouă, 1-2 plicuri zahăr vanilat, un plic de praf de copt, un vârf de cuțit de sare, și 2-300 g de smântână (în funcție de grosimea sa). Pentru umplutură: 6-8 mere (dar se poate și mai mult, după gust), 4-5 linguri de zahăr, 1-2 plicuri zahăr vanilat, 4 linguri gris de grâu (dacă se folosesc mai multe mere se adaugă mai mult gris), 1-2 lingurițe de scorțișoare pudră, 3-4 linguri de gem de mere, caise sau piersici.

Mod de preparare:

Merele curățate se răzuiesc mărunt, se storc, se amestecă cu scorțișoare (după gust) și se călesc, apoi se adaugă zahărul și zahărul vanilat. Făina se freacă bine-bine cu untura, apoi se adaugă zahărul, zahărul vanilat, praful de copt, sarea și gălbenușul de ouă se amestecă, apoi încet, se adaugă smântâna, până când aluatul capătă o consistență potrivită pentru întins. Se mai frământă puțin și se împarte în două. Se întinde la mărimea tăvii și se pune în tava unsă cu unt sau untură. Blatul se unge foarte subțire cu gem. Merele fierte se amestecă cu grisul, se pune peste blat în strat egal, se așează din nou un strat foarte subțire de gem, apoi și blatul următor. Se coace în cuptor preîncălzit, la foc potrivit, circa 30 minute. Se poate orna cu gem, zahăr praf, sau cu o spumă bătută la aburi din cele 4 albușuri de ouă rămase și 2 linguri de zahăr pudră.

Ciornă automată

1 comentariu

Lasă un răspuns

REȚETE ROMÂNEȘTI

Fasole bătută cu ceapă călită sau cârnați prăjiți

Fasolea a devenit cunoscută în Europa începând cu secolul al XVI-lea. A fost adusă pentru prima dată în europa de către spanioli şi portughezi de pe platourile înal­te ale Americii Centrale şi de Sud, unde triburile de tolteci şi azteci au cultivat-o şi folosit-o în hrana lor încă din timpurile străvechi. Fasolea care era cultivată în Peru şi Mexic, era urcătoare şi avea seminţele mari, de culoare închisă. Adusă mai întâi în Spania, s-a extins repede pe continent, mai întâi în Peninsula Iberică apoi în țările din nordul Europei. În România ea a fost adusă în secolul al XVIII-lea.

POFTĂ BUNĂ

Ciuperci umplute la cuptor

Ciuperci umplute la cuptor puteți pregăti oricând veți avea poftă de un aperitiv sau o gustare caldă. Nouă ne plac foarte mult ciupercile și le consumăm destul de des. Acestea sunt bogate în vitamine, fibre și antioxidanți, iar substanțele nutritive conținute de acestea ajută sistemul imunitar.
Sunt sățioase, așa că le putem introduce în meniul nostru și atunci când suntem la dietă.