Image 1
Image 2

REȚETE ASIATICE

Pui Gai Golae: Deliciu Thailandez la grătar cu aromă de nucă de cocos

Pui Gai Golae: Deliciu Thailandez la grătar cu aromă de nucă de cocos
Pui Gai Golae este o rețetă thailandeză de pui la grătar, marinat într-o pastă de curry picantă și lapte de cocos, oferind o combinație perfectă de arome și condimente.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Rețeta “Pui Gai Golae” stil thailandez la grătar cu nucă de cocos este o delicatesă culinară ce combină pieptul de pui marinat într-o pastă de curry aromată, cu lapte de cocos și condimente tradiționale, precum ardei iute, usturoi, ghimbir, turmeric, eșalotă, coriandru și scorțișoară. Bucățile de pui sunt înfășurate pe bețișoare de bambus și grătarizate, apoi unse cu un sos de cocoș și tamarind pentru o savoare deosebită. Timpul total de preparare este de aproximativ 60 de minute, iar rețeta este potrivită pentru 3-4 persoane, oferind o experiență gustativă autentică thailandeză, perfectă pentru iubitorii de arome exotice și picante.

 

 

Ingrediente pentru 3-4 Porții
Ingrediente de bază:

900 g piept de pui fără piele
10-12 bețișoare de bambus (pre-înmuiate 30 de minute)

 

Pentru Pasta de Curry:

20 g ardei iute uscat (curățați de semințe și codițe)
3 căței de usturoi
10 g rădăcină de ghimbir
8 g turmeric
115 g eșalotă
¾ linguriță coriandru măcinat
¾ linguriță scorțișoară măcinată

 

Pentru Marinadă:

½ porție din pasta de curry preparată
100 ml lapte de cocos
¾ linguriță sare
Pentru Sosul de Ungere:

2 linguri ulei de cocos
½ porție din pasta de curry preparată
240 ml lapte de cocos
1 ½ linguriță pastă de tamarind
90 g zahăr de palmier, zdrobit
1 linguriță sare

 

 

Pui Gai Golae: Deliciu Thailandez la grătar cu aromă de nucă de cocos
Pui Gai Golae: Deliciu Thailandez la grătar cu aromă de nucă de cocos

 

 

Pui Gai Golae: Deliciu Thailandez la grătar cu aromă de nucă de cocos
Pui Gai Golae: Deliciu Thailandez la grătar cu aromă de nucă de cocos

 

 

Instrucțiuni

Timp necesar: 60 minute

Pregătire:

Curățați și uscați pieptul de pui, apoi tăiați-l în cuburi de aproximativ 3 cm x 3 cm.
Înmuierea ardeilor iuți uscați în apă fierbinte timp de 30 de minute, apoi stoarceți și tăiați în bucăți mici.
Procesați ardeii iuți împreună cu usturoiul, ghimbirul, turmericul, eșalota, coriandrul și scorțișoara până la omogenizare pentru a obține pasta de curry. Împărțiți pasta obținută în două porții egale.
Marinate cuburile de pui cu jumătate din pasta de curry, laptele de cocos și sare. Lăsați la frigider pentru 2 ore sau peste noapte.

 

Gătire:

Încălziți o tigaie cu ulei de cocos și sotați restul de pastă de curry pentru 2 minute până devine aromatică.
Adăugați laptele de cocos, zahărul de palmier, pasta de tamarind și sarea. Fierbeți amestecul timp de 5-6 minute până când sosul se îngroașă, apoi împărțiți în două porții și lăsați la răcit.
Preîncălziți grătarul la 200°C sau pe setarea maximă. Înfășurați capetele bețișoarelor de bambus în folie pentru a preveni arderea lor și înfigeți bucățile de pui pe acestea. Așezați frigăruile pe un suport deasupra unei tăvi acoperite cu folie.
Grătarizați puiul timp de 5 minute, apoi ungeți cu una dintre porțiile de sos de ungere.
Continuați să gătiți alte 10 minute, apoi întoarceți frigăruile și ungeți din nou cu sosul. Repetați această etapă până la consumarea întregului sos de ungere.

 

Serviți fierbinte, acompaniat de sosul rămas pentru o experiență gustativă autentică thailandeză.

 

 

Citește și:

 

Aperitiv de caracatiţă cu oţet

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Spumă de zmeură

DESERT

Spumă de zmeură

Această spumă de zmeură, cu textura sa aerată și gustul intens de fructe, îmbogățită cu vanilie și ornamente opționale, oferă o experiență culinară rafinată și delicioasă, ideală pentru a impresiona la orice masă festivă.

REȚETE DE SĂRBĂTORI

Cotlet de porc crestat şi umplut

Lăsați-vă seduși de promisiunea unei experiențe culinare de neuitat, unde suculența cotletului de porc se îmbină armonios cu aromele intense ale baconului afumat, răsfățându-vă simțurile cu fiecare înțepătură de furculiță în această capodoperă culinară.