Image 1
Image 2

Supă cremă de macro

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

Circa un kg de file pește macro, 600 g zarzavaturi (morcovi, pătrunjei, țelină, gulie), o ceapă micuță, un ardei gras roșu, 2 roșii proaspete, sau o lingură de bulion, un ardei iute, 2-3 linguri de smântână, zeama de la o jumătate de lămâie, sare, piper, delicat, 10-12 bucăți de creveți, 4 linguri de ulei de măsline.

Mod de preparare:

Zarzavaturile, ceapa, ardeii, roșiile și ardeiul iute, condimentate cu sare și piper se pun la fiert în apă cât să le acopere și încă vreo 2 degete, apoi se adaugă și feliile de pește. Când toate ingredientele sunt fierte, ele se strecoară și se pisează cu robotul sau cu blenderul, adăugând zeama de lămâie, apoi lingură cu lingură și smântâna, se mai condimentează după gust și se adaugă zeama, până când se obține consistența dorită. Creveții se condimentează în prelabil cu sare și piper, se lasă așa circa o oră, după care se sugativează cu un șervețel gros, apoi se rumenesc ușor în ulei de măsline, și se așează în supă la servire. Se mai pot adăuga crutoane cu usturoi. Se ornează cu frunze de leuștean.

Lasă un răspuns

Connect with

DELICII DE WEEKEND

Cartofi acordeon cu şuncă şi caşcaval la cuptor

Doamnelor nu-i aşa că nu aveţi chef de gătit? Nici eu! Aşa că vă propunem o reţetă pe cât de simplă şi rapidă, pe atât de delicioasă. Cartofii Hasselback își trag denumirea de la numele restaurantului suedez (Hasselbackens) unde, în Stockholm, în secolul al XVIII/lea au fost gătiți pentru prima dată. Acești “cartofi acordeon” sunt spectaculoși, gustoși și foarte versatili, putând fi asociați cu o sumedenie de alte ingrediente.

Fasole verde scazuta

Fasole verde scăzută

Fasole verde în sos de smântână combină savoarea păstăilor de fasole cu un sos cremos, fiind o opțiune versatilă și gustoasă pentru mesele de zi cu zi. Poate fi servită ca atare sau alături de diverse garnituri, oferind o masă reconfortantă și plină de aromă.