Image 1
Image 2

Perișoare de post, în sos picant

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

500 g de ciuperci albe (Agaricus – cunoscute sub numele de champignon), 4-5 linguri de pesmet fin, 2 ouă, o lingură de făină, 3 căței de usturoi, sare, piper, boia de ardei, o ceapă, ulei, 3 linguri de bulion, o ligură pastă de ardei roșu, 1-2 linguri se sos de chili.

Mod de preparare:

Ciupercile se curăță, se opăresc în apă ușor sărată, la care se poate adăuga și o linguriță de delicat de casă, se strecoară, se lasă să se scurgă, apoi se toacă mărunt. Se amestecă cu pesmetul, ouăle, făina și usturoiul pisat, apoi se condimentează cu sare, piper și boia. După omogenizare se formează ghemulețe. Ceapa mărunțită, dacă se poate răzuită, se călește în ulei. Când ceapa devine sticloasă se adaugă perișoarele și se prăjesc până când capătă o crustă aurie, se adaugă bulionul și pasta de ardei, apoi se toarnă apă, cât să acopere perișoarele. Se condimentează și se adaugă sosul de chili, după gut. Se fierbe, până când sosul scade aproximativ la jumătate. Se servește cu macaroane, mămăligă, piure de cartofi sau garnitură asortată.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Maafe, tocană africană de arahide

Maafe, tocană africană cu arahide

Această tocană tradițională, denumită ocazional și sos sau supă, este savurată în Africa de Vest și Centrală, dar se crede că își are originea printre oamenii Bambara din Mali. Vine în numeroase variante regionale, dar fiecare versiune este creată cu alune prăjite care sunt măcinate în făină și fac sosul de bază al felului de mâncare.

Mucenici Moldovenești cu miere și nucă: O tradiție de 9 Martie

DESERT

Mucenici Moldovenești cu miere și nucă: O tradiție de 9 Martie

În pragul sărbătorii creștine a celor 40 de Mucenici, marcăm începutul unui nou an agricol cu o rețetă tradițională plină de aromă și dulceață: Mucenici moldovenești cu miere și nucă. Această delicatesă, simplă și reconfortantă, reprezintă un mod dulce de a onora această zi specială.

Muschiulet de porc cu mazare verde

Cărniţă dulce-acrişoară cu mazăre verde

Mușchiuleț de porc sau pulpe de pui sunt preparate cu salvie și prăjite, servite într-un sos de vin alb și roze cu piper mozaic. Completate de mazăre verde sotată cu bacon, această rețetă oferă o combinație perfectă de carne suculentă și garnitură aromată, ideală pentru o cină specială.