Image 1
Image 2
Acasa
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

1,5 kg de ficat de porc, 1 kg de organe de la porc (plămâni, rinichi, inimă etc.), 500 g de gușă de porc, cărnoasă, 2-300 g carne de porc, sau limbă, 200 g untură de porc, 2-300 g de orez, 2 cepe mari, sare, piper, măghiran, circa 5-6 m intestine de porc bine curățate.

Mod de preparare:

Orezul se fierbe în apă cu puțină sare, se strecoară, se întinde pe o față de masă curată și se lasă 2-3 ore să se scurgă. Ceapa mărunțită se călește în untură. Ficatul, organele, carnea și gușa se fierb, și apoi se macină. Se adaugă ceapa călită și condimentele, după gust, se amestecă bine, apoi se adaugă și orezul. Se amestecă cu grijă, pentru a nu sfărâma boabele de orez. Se mai gustă o dată și se mai condimentează, dacă e nevoie. Se pune compoziția în aparatul de umplut cârnați, se unge țeava de umplut cu puțin ulei, și se trage un fir de intestin pe el. Caltaboșul se umple încet, și se leagă toate capetele. Firele gata umplute se așează în tifon și se opărește, cu grijă, să nu crape. După răcire se poate servi așa cum e, sau prăjit, cu, sau fără garnitură. Este ideal cu varză murată, crudă, sau călită.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

TOCĂNIȚE

Carbonade Flamande (Tocană belgiană de vită cu bere)

Carbonade Flamande este o tocană belgiană de vită cu bere care este plină de ceapă caramelizată, slănină și carne de vită fragedă, gătită lent. Servită cu cartofi prăjiți tăiați gros sau cu cartofi fierți, această tocană este rețeta perfectă pentru mâncarea confortabilă de iarnă

Pulpe de pui umplut cu ciuperci

Am incercat mai multe variante de piept de pui umplut si, dintre toate, aceasta mi-a placut cel mai mult. Amestecul de ciuperci, patrunjel si cascaval este o bunatate, iar faptul ca pieptul este in strat subtire, il face mai putin sec si lasa mai mult loc umpluturii.