Image 1
Image 2

TOCĂNIȚE

Carbonade Flamande (Tocană belgiană de vită cu bere)

Carbonade Flamande este o tocană belgiană de vită cu bere care este plină de ceapă caramelizată, slănină și carne de vită fragedă, gătită lent. Servită cu cartofi prăjiți tăiați gros sau cu cartofi fierți, această tocană este rețeta perfectă pentru mâncarea confortabilă de iarnă
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Carbonade Flamande
Carbonade Flamande este o mâncare tradițională belgiană din Flandra, regiunea de nord a țării vorbitoare de olandeză

Această tocană primește indicii de aromă de malț de nuci de la bere care se amestecă cu dulceața cepei caramelizate, creând o pătură delicioasă pentru bucățile fragede de carne de vită.

Acesta este cu siguranță un fel de mâncare cu „carne și cartofi”.

Nu ca o tocană de vită și legume care se mândrește cu legume  amestecate cu bucăți de tocană de vită, Carbonade Flammande este o oală groasă și reconfortantă de carne de vită și ceapă. De fapt, este un fel de carne de vită franceză Burgundy , dar este făcută cu bere.

Este preparatul perfect pentru a te încălzi pe măsură ce vremea începe să se schimbe sau după o zi lungă petrecută în zăpadă.

Ce carne de vită să folosiți pentru tocană
Când alegeți o bucată de carne de vită pe care să o folosiți pentru tocană, doriți să mergeți puțin contra-intuiției și să căutați tăieturi mai dure. Când sunt fierte încet, țesutul conjunctiv din aceste tăieturi se descompune și le transformă într-un produs finit umed și fraged.

Dacă fierbeți încet o tăietură deja fragedă, faceți două lucruri. În primul rând, faci prea multă muncă unei bucăți de carne care este perfect bună singură. Dar în al doilea rând, îl vei transforma într-un lucru mai uscat și mai dur decât era când a început.

Când alegeți carnea pentru friptură, doriți să căutați o distribuție uniformă a micilor pete albe în interiorul cărnii. Aceasta se numește marmorare și asigură că carnea ta va fi suculentă și aromată.

O prăjire care începe cu marmorare bună va adăuga o aromă incredibilă și o robustețe robustă produsului final.

Căutăm întotdeauna  carne de vită certificată Angus Beef, deoarece carnea de vită a acestora trebuie să respecte 10 standarde de calitate pe care alte cărni de vită nu trebuie să le îndeplinească. Două dintre standardele lor stricte au de-a face cu cantitatea și calitatea marmorării.

 

 

Ce Bere Să Folosiți Pentru Tocană De Vită Carbonade Flamande
Berea pe care o alegeți pentru Carbonade Flamande este, de asemenea, importantă pentru aroma preparatului final.

Tradiția cere fie o bere belgiană brună, fie o bere roșie din Flanders.

Malțul de bere brună conferă tocanei o aromă de nucă și ușor condimentată.

O Flanders Red Ale se încadrează în categoria acrișoarelor și conferă carbonadei o aromă mai ușoară, ușor dulce-acrișoară. Dacă vă place varza murată cu carnea de vită sau vă place sauerbratenul, luați un roșu Flanders pe care îl folosiți în carbonada dvs.

Nu vei fi dezamăgit!

 

Ingrediente

4 felii de bacon, taiate cubulețe
1 kg friptură de vită tăiată în cuburi de 2 cm
4 cepe, feliate
1 lingură zahăr brun
2 linguri de făină
1 sticlă bere
1 cană supă de vită
2 foi de dafin
¼ linguriță sare (dupa gust)
¼ lingurițe piper (dupa gust)

 

Instrucțiuni
Încinge o oală de supă medie sau cuptor la foc mare. Adaugă baconul taiat cubulete. Se călește la foc mediu-mare, până devine crocante, 4-5 minute. Scoateți baconul pe o farfurie și lăsați-l deoparte.
Scurgeți toată grăsimea de bacon, cu excepția a 2 linguri, din tigaie (rezervând grăsimea suplimentară). Se condimentează cuburile de vită cu puțină sare și piper și se pun în tigaia cu grăsimea de slănină pentru a se prăji. Se prăjesc cuburile de vită pe toate părțile. Scoateți carnea de vită din oală. (Dacă este necesar, faceți acest pas în loturi, astfel încât să nu înghesuiți oala.).
Adăugați puțin mai mult din grăsimea de bacon rezervată în tigaie. Apoi, adăugați ceapa tăiată felii. Se călește ceapa la foc mediu timp de 5-6 minute. Stropiți cu zahăr brun și continuați să stropiți până când devine auriu și caramelizat, 15 minute.
Se presară făina peste ceapă și se călește până se umezește făina.
Adăugați bere. Răzuiți orice bucăți blocate de pe fundul vasului.
Adăugați carnea de vită și baconul înapoi în oală. Adăugați bulionul, foile de dafin, sare și piper. Adăugați suplimentar bulion sau apă după cum este necesar, astfel încât carnea de vită să fie aproape acoperită cu lichid.
Se pune capacul pe oală și se fierbe la foc mic timp de 1 oră și jumătate.
După 1 oră și jumătate, scoateți capacul și continuați să fiarbă, neacoperit, timp de 30 de minute.

Odată ce tocanita s-a redus la o consistență groasă este gata de mâncare!

Serviți cu cartofi prăjiți sau fierți și pâine consistentă .

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sandvișuri gratinate la cuptor

APERITIVE

Sandvișuri gratinate la cuptor cu cașcaval și ouă

Căutați o idee de gustare caldă, simplă și extrem de gustoasă? Aceste sandvișuri gratinate la cuptor cu cașcaval și ouă sunt soluția perfectă, fiind ideale pentru micul dejun, pauza de prânz sau chiar pentru o cină rapidă. Acest preparat versatil vă permite să experimentați cu diverse umpluturi, transformând resturile din frigider într-o masă delicioasă și reconfortantă.

Coliva: O Rețetă de Suflet cu Origini Sacre

COLIVA: De la rădăcini agrare la simbolul învierii în tradiția creștină

Originea colivei se pierde în adâncul tradițiilor creștine ortodoxe și catolice, fiind strâns legată de practicile de comemorare ale celor decedați. Se crede că obiceiul preparării și oferirii colivei datează din primele secole creștine, având rădăcini în tradițiile agrare pre-creștine, când grâul, simbol al vieții și învierii, era folosit în ritualuri pentru fertilitate și recolta bogată.