Image 1
Image 2
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

2 kg de sânge închegat de porc, 1,5 kg de organe de porc (plămâni, rinichi, etc.) și bucăți de carne care nu se pot folosi în alt scop, 500 g osânză de porc, 200 g untură de porc (preferabil ce rămâne de la fierberea organelor), 2-300 g de orez, o ceapă mare, sare, piper, ienibahar măcinat, eventual puțin mărar măcinat (după gust), circa 5-6 m intestine de porc bine curățate.

Mod de preparare:

Se ia sângele porcului, se adaugă o linguriță plină cu sare, se amestecă și se lasă să se închege. După ce s-a prins bine, se toarnă peste el apă rece și se lasă așa cel puțin o oră. În prealabil se fierbe orezul în apă ușor sărată, se strecoară, și se lasă 2-3 ore să se scurgă. Ceapa mărunțită se călește în untură. Organele, carnea și grăsimea se fierb, iar când toate sunt aproape fierte, se pune în oală și sângele. Când toate ingredientele s-au fiert se scot din zeamă și se macină. Se adaugă ceapa, se condimentează după gust, se amestecă bine, apoi se adaugă orezul și se amestecă din nou, dar nu se frământă, ca boabele de orez să rămână întregi. Se pune compoziția în aparatul de umplut cârnați, se unge țeava cu puțin ulei, și se trag intestinele pe el. Se umplu exact ca și caltaboșul și se opărește în tifon. Se servește la fel ca orice alt caltaboș, doar opărit și răcit, sau prăjit, la cine cum îi place.

Lasă un răspuns

Connect with

DESERT

Tort cu ciocolată

Povestea spune că tortul a fost inventat în 1832 de Franz Sacher, un ucenic de 16 ani din bucătăria prințului Austriac von Metternich.

POFTĂ BUNĂ

Piept de pui cu conopidă şi caşcaval afumat

Ești pană de idei și vrei să încerci ceva savuros? Îți oferim o idee pe zi, după care îți urăm poftă bună! Astăzi avem conopidă gratinată cu cașcaval. Nouă ne place conopida și o mâncăm destul de des. Pe lângă multele proprietăți are și un gust bun atât gătită cât și crudă. Da, conopida se mănâncă și crudă.