Image 1
Image 2
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

2 kg de sânge închegat de porc, 1,5 kg de organe de porc (plămâni, rinichi, etc.) și bucăți de carne care nu se pot folosi în alt scop, 500 g osânză de porc, 200 g untură de porc (preferabil ce rămâne de la fierberea organelor), 2-300 g de orez, o ceapă mare, sare, piper, ienibahar măcinat, eventual puțin mărar măcinat (după gust), circa 5-6 m intestine de porc bine curățate.

Mod de preparare:

Se ia sângele porcului, se adaugă o linguriță plină cu sare, se amestecă și se lasă să se închege. După ce s-a prins bine, se toarnă peste el apă rece și se lasă așa cel puțin o oră. În prealabil se fierbe orezul în apă ușor sărată, se strecoară, și se lasă 2-3 ore să se scurgă. Ceapa mărunțită se călește în untură. Organele, carnea și grăsimea se fierb, iar când toate sunt aproape fierte, se pune în oală și sângele. Când toate ingredientele s-au fiert se scot din zeamă și se macină. Se adaugă ceapa, se condimentează după gust, se amestecă bine, apoi se adaugă orezul și se amestecă din nou, dar nu se frământă, ca boabele de orez să rămână întregi. Se pune compoziția în aparatul de umplut cârnați, se unge țeava cu puțin ulei, și se trag intestinele pe el. Se umplu exact ca și caltaboșul și se opărește în tifon. Se servește la fel ca orice alt caltaboș, doar opărit și răcit, sau prăjit, la cine cum îi place.

Lasă un răspuns

Connect with

ARHIVA CU REȚETE CULINARE POESIS

Sparanghel la Grătar

Această rețetă ușoară de sparanghel la grătar necesită doar câteva ingrediente și este garnitura perfectă, ușoară și sănătoasă. Iubesc  sparanghelul învelit în bacon , dar această rețetă de sparanghel la grătar e excelentă si așa simplă! Îți împărtășesc câteva trucuri și sfaturi rapide, astfel încât să poți face sparanghelul perfect la grătar de fiecare dată.

PERELE PĂDUREȚE DIN SATUL CHEGEA

Ce am putea face cu perele pădurețe?

Este incredibil cât de multe roade pot fi găsite toamna această peste tot. Bătrânii spun că atunci când sunt atât de multe roade în copaci și păduri, vin anii grei. Uitându-ne în jurul nostru și la ce se întâmplă, cu siguranță prețurile vor crește, cureaua se va strânge și tot mai mulți oameni nu se știe dacă în următorii ani vor avea ce pune pe masă.