Image 1
Image 2

Păstăi scăzute cu carne de porc

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

1 kg de păstăi albi, aleși cu atenție să nu fie ațoși, o legătură de mărar verde, 200 g de smântână, 3 linguri de făină, circa 50 ml de ulei, puțină boia de ardei roșu (nu în mod obligatoriu), circa 600 g carne de porc cu cât mai puțină grăsime, 2 căței de usturoi, sare, piper, delicat de casă.

Mod de preparare:

Carnea se spală și fie se feliază, fie se prepară într-o bucată. Se face un amestec de condimente din sare, piper, usturoiul pisat și circa jumătatea legăturii de mărar tocat mărunt, amestecat cu circa 2 linguri de ulei, până când se obține o pastă, cu care se unge carnea. Se lasă la frigider cel puțin 2 ore, dar se poate și până a doua zi, apoi într-o tavă antiaderentă, acoperită, se dă la cuptorul preîncălzit. După circa 30 minute se descoperă și se mai lasă în cuptor până când se rumenește. Păstăii se curăță și se rup în bucăți de circa 3 cm. Se spală și se pun la fiert în apă ușor sărată, cât să-i acopere bine, împreună cu mărarul rămas. Dacă vă place, se pot adăuga și căteva frunze de pătrunjel. Între timp se prepară un rântaș ușurel, cu, sau fără boia. Când păstăii s-au fiert se adaugă rântașul, apoi și smântâna se mai fierbe puțin și se mai condimentează, dacă este nevoie. Carnea, dacă s-a prăjit într-o bucată, se servește cu mâncarea de fasole verde.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

REȚETE ROMÂNEȘTI

Sarmale bătrâneşti cu carne de porc

Sarmalele, un clasic culinar est-european, combină carnea tocată cu orez, ceapă, și condimente, înfășurate în frunze de varză acră, coapte lent cu slănină afumată și bulion de roșii, reflectând o tradiție gastronomică bogată și istorică.

ARHIVA CU REȚETE CULINARE POESIS

Pui prăjit la cuptor (imitație KFC )

Această rețetă de pui prăjit la cuptor este una la care lucrăm de mult timp să o perfecționăm. Prin multe încercări și erori, în sfârșit am venit cu formulă câștigătoare încă din 2018. Ca orice rețetă decentă de imitație KFC, această rețetă conține un amestec de 11 ierburi și mirodenii aromate. Totuși, în loc să între în friteuză, acest pui devine crocant chiar în cuptor. Această metodă vă lasă cu carnea fragedă și suculentă la interior și un exterior crocant delicios. În plus, ușurează atât gătitul, cât și curățarea!

Specialități de pâine din întreaga lume

VARIETATEA PĂINILOR DIN LUME

Specialități de pâine din întreaga lume

Pâinea, esența bucătăriei globale, este o expresie a identității culturale, reflectând tradițiile, climatul și inovația culinară specifică fiecărui popor. Diversitatea sa, de la pâinile aerate la cele dense, coapte pe vatră sau în tăvi, este martorul unei moșteniri bogate, variind în funcție de ingredientele principale: grâu, secară, orez sau mei.